sursa foto:  independent.co.uk

Vești mari! Care este noul termen de intrare în legalitate pentru șoferii care lucrează pentru aplicații de ridesharing

Vești mari pentru șoferii care lucrează pentru aplicații de ridesharing precum Uber, Bolt, Yango sau Clever. Aceștia au termen de intrare în legalitate până la 1 noiembrie.

 

„Persoanele fizice și juridice care derulează operațiuni ce intră sub incidența prezentei ordonanțe de urgență (Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 – n. red.) beneficiază de o perioadă de tranziție până la data de 1 februarie 2020”, ae spune în noua propunerea legislativă.

 

Pe lângă extinderea termenului, propunerea prevede și alte modificări, printre care și anularea prevederii conform căreia
Însă actul mai conține și alte modificări la regimul transportului alternativ. Una este că o să dispară condiția conform căreia autoturismele de transport alternativ pot fi numai cele care au cel mult cinci locuri. Cu alte cuvinte, și micobuzele, dubele sau mașinile cu 7 locuri vor putea desfășura activități de ridesharing.

O altă modificare este că firmele străine care desfășoară astfel de activități vor fo obligate să aibă în România cîte o filială înregistrat la Registrul Comerțului.

O altă modificare a formei inițiale este în privința limitării numărului de aplicații pentru care șoferii pot lucra, informează dcbusiness.ro

Vezi și

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

Este oficial! Mii de români nu vor mai plăti acest impozit

Fără precedent! Lovitura pe care i-o dă Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, înainte de alegeri

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare