sursa foto:  realitateaoltului.ro

Vești uriașe! Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Vești bune pentru mii de români! Potrivit unei propuneri legislative,înscrisă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de un grup de 54 de aleși – senatori și deputați -,  legea 283 din 2010 privind sistemul unitar de pensii, ar putea fi modificată, astfel că, noi categorii de persoane care poate ieși anticipat la pensie, fără a fi penalizată. 

De asemenea, proiectul de act normativ propune introducerea în legea respectivă a unui nou articol care oferă posibilitatea tuturor angajaților concediați ca urmare a aplicării planurilor de închidere să beneficieze de modificările aduse.

În expunerea de motive se precizează că necesitatea unei astfel de completări ține de situația socio-economică din zonele miniere, unde vor fi închise anumite exploatări miniere ca urmare a înțelegerii dintre statul român și Comisia Europeană. Sunt unități care, potrivit aceleeași expuneri de motive, se află într-o zonă monoindustrială și slab dezvoltată din punct de vedere economic, ceea ce face aproape imposibilă recalificarea și integrarea pe piața muncii a persoanelor disponibilizare.

Prin preconizata modificare se oferă persoanelor care au lucrat în subteran cel puțin 50% din timpul normal de muncă și au împlinit vârsta de 45 de ani posibilitatea de a ieși la pensie, dacă au cotizat minimum 15 ani. De asemenea, pentru a nu exista un tratament discriminatoriu între persoanele care au fost concediate și cele care urmează să fie date afară în baza Planului de închidere, se propune introducerea unui nou articol, care să permită și celor din prima categorie să beneficieze de prevederile legii, potrivit dcbusiness.

 

Vezi și:

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare