sursa foto:  zf.ro

Vicepreşedinte Sanitas: Vom continua programul de acţiuni sindicale până la rezolvarea integrală a lor

Nu cred că sunt promisiuni care se vor realiza imediat, sunt lucruri care necesită timp şi Federaţia Sanitas va continua programul de acţiuni sindicale până la rezolvarea integrală a lor, a transmis miercuri vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Mircea Ciocan, referitor la revendicările sindicaliştilor din Sănătate. 

 

 

 

Mircea Ciocan a vorbit, miercuri, la Prima News, despre revendicările sindicaliştilor din Sănătate.
“Colegii noştri lucrează mult sub normativul de personal, se aşteaptă personal proaspăt să intre în sistem pentru a putea ieşi din această situaţie de suprasolicitare a personalului, iar ei, după ce au promis că nu vor prinde sistemul de sănătate în această ordonanţă, au venit cu ea şi nu au făcut nicio excepţie. Era una din revendicări. Aplicarea legii salarizării unitare este cea mai importantă aşteptare a membrilor noştri de sindicat pentru că deja de şase ani se aşteaptă intrarea în normalitate pentru a elimina inechităţile care s-au produs datorită creşterilor salariale etapizate în sistemul public, lipsa contractului colectiv de muncă atât la nivelul sistemului de sănătate, cât şi în cel de asistenţă socială. Pentru ambele sectoare s-au declanşat conflictele colective de muncă”, a explicat Mircea Ciocan.

El a menţionat că săptămâna viitoare va avea loc o grevă de tip japonez.

“Vom începe săptămâna viitoare cu greva de tip japonez, cu purtarea de banderole. Este o modificare a programului iniţial pentru că era prevăzut iniţial ca pe data de 8 iunie să fie greva de avertisment de două ore, urmând ca din 15 iunie să se declanşeze greva generală pe o perioadă nedeterminată. Acest lucru a fost comutat în ultima şedinţă de Consiliu Naţional, iar astăzi, după ora 11, va avea loc şedinţa Consiliului Naţional unde vom discuta evoluţia ultimelor discuţii purtate ieri la Palatul Victoria de către echipa Sanitas cu premierul Ciucă şi ultima discuţie la Ministerului Muncii, în cursul zilei de luni, care tot aşa a fost purtată de către colegii noştri.

Nu cred că sunt promisiuni care se vor realiza imediat, sunt lucruri care necesită timp şi Federaţia Sanitas va continua programul de acţiuni sindicale până la rezolvarea integrală a lor. Nu credem în cuvinte, în promisiuni, credem doar în fapte şi pentru asta va trebui să vedem transpuse în acte normative toate promisiunile angajate în aceste zile. Vom continua cu activităţile, probabil cu un alt calendar, dar cu siguranţă ele vor continua”, a mai afirmat Mircea Ciocan, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare