sursa foto:  infoplus.ro

Victor Ponta este bun de plată: Ce daune trebuie să-i plătească unui fost ministru și de ce

Victor Ponta este numai bun de plată. Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, joi, ca Victor Ponta să-i plătească daune morale unui fost ministru , după ce l-a acuzat că a avut o tentativă clară de corupție, acesta cerând avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România.

Fostul premier trebuie să-i plătească lui Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, daune în valoare de 10 000 de lei. Iniţial, în aprilie 2017, Judecătoria Sectorului 2 a dispus ca Ponta să achite daune de 20.000 de lei, însă suma a fost scăzută la jumătate de Tribunalul Bucureşti, în urma admiterii în parte a apelului declarat de fostul premier.

Lucian Isar l-a dat în judecată pe Victor Ponta, după ce fostul prim-ministru a declarat că, în perioada în care era şeful Guvernului, a primit informări potrivit cărora Isar ar fi avut „o tentativă clară de corupţie”.

„Pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru – Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles – în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate, există şi astfel de oameni”, scria Victor Ponta în februarie 2016 pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ulterior, fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Isar.

Lucian Isar este soţul Alinei Gorghiu şi a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul condus de Victor Ponta, el demisionând în august 2012.

Vezi și Zi ISTORICĂ! Un celebru brand american ATACĂ piața din România – premieră pentru Europa Centrală și de Est

Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare