sursa foto:  incont.ro

Viktor Orban,finanțări în România! Cine va beneficia de milioane de euro

Viktor Orban a decis! Se vor face finanțări de peste 6 milioane de euro în România.

Guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda, informează Gazeta Sporturilor.

Potrivit sursei citate ceea ce exista doar la nivel de zvon a fost confirmat oficial de forul condus de Viktor Orban, primul-ministru al cabinetului din capitala Ungariei, printr-o solicitare prin intermediul mail-ului. Cabinetul Orban a fost extrem de prompt şi a oferit un răspuns după numai 5 zile. Răspunsul guvernului Ungariei, prin Ministerul Resurselor Umane, la solicitarea Gazetei Sporturilor: „Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe„.

Aşadar, aproape 6,5 milioane de euro au ajuns la cele două cluburi, care reprezintă două oraşe din două judeţe în care populaţia e preponderent formată din etnici maghiari. Infuzia masivă de capital, venită de la Budapesta, s-a simţit imediat, iar progresul acestor formaţii a fost mare.

Sepsi a promovat, iar anul trecut a fost revelaţia play-out-ului. În actualul sezon e la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 6, ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off.

Csikszereda e în Liga a 3-a, dar şi-a creat o bază care rivalizează chiar şi cu unele existente în Liga 1. În plus, a produs o surpriză fantastică în optimile de finală din Cupa României: a eliminat-o pe Dinamo şi va evolua pe teren propriu în „sferturi”.

Actualul prim-ministru al Ungariei, Viktor Orban, are o afinitate către sport, în general, şi către fotbal, în special. În tinereţe a jucat fotbal la echipa Felcsut, iar în prezent a fost un mare susţinător al sprijinirii, prin proiecte guvernamentale, a dezvoltării infrastructurii din fotbal.

Potrivit sursei citate la toate meciurile pe care Sepsi le dispută pe teren propriu, gardurile stadionului susţin steaguri cu însemnele Ţinutul Secuiesc. De asemenea, suporterii cântă înainte şi la final imnul ținutului respectiv, dar fredonează şi versurile melodiei Nelkuled, care îi aparţine lui Ismeros Arcok. Prin Ţinutul Secuiesc se înțelege un teritoriu format din judeţele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș.

Guvernul Orban a oferit celor două cluburi din România cât au primit din partea Ministerului Tineretului şi Sportului primele 5 federaţii sportive de la noi din ţară.

Vezi și Răsturnare spectaculoasă de situație în privința Elenei Udrea! Când ar putea fi eliberată

Guvernul a hotărât! Milioane de pensionari sunt vizați-Ce se va întâmpla cu varsta de pensionare

Un gigant spaniol dă lovitura! Ridică o nouă fabrică în România, cu finanţare de la stat! Ce va produce

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare