sursa foto:  stiripesurse.ro

Viorica Dăncilă a făcut declarații! Cine l-ar putea înlocui pe Tăriceanu la Senat

Aflată la Mamaia, pentru şedinta CEx, premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă  Daniel Zamfir este cel favorit la preluarea şefiei Senatului.
„Eu nu am discutat cu domnul Daniel Zamfir, dar dacă sunt colegi care vor să vină alături de noi la guvernare, din partea ALDE, bineînţeles că vom accepta acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea Dăncilă le-a spus liderilor de filiale judeţene din PSD că discuţiile despre restructurarea Guvernului vor avea loc abia după întâlnirea de luni cu preşedintele Iohannis. Deşi sunt multe persoane care îşi doresc să facă parte din Guvern, deocamdată nu se poate lua o hotărâre, până nu se ştie reacţia lui Klaus Iohannis la propunerile premierului.

Una dintre posibilităţile analizate de social-democraţi este ca PSD să propună la restructurarea Guvernului aceiaşi miniştri respinşi deja de şeful statului, însă exista riscul ca Iohanis să atace la Curtea Constituţională decizia Parlamentului, susţinând că nu poate fi obligat să accepte miniştrii pe care i-a respins deja. Tocmai de aceea, Viorica Dăncilă vrea să se consulte mai întâi cu şeful statului, pentru a afla ce crede acesta.

O alta variantă analizată în PSD este ca unii lideri ALDE sa primească funcţii de miniştri, astfel încât PSD să fie protejat la moţiunea de cenzură.

Cu toate că premierul Dăncilă admite că încearcă să poarte un dialog cu preşedintele Iohannis, ea a anunţat sâmbătă la şedinţa CEx că îl va da în judecată pe şeful statului, pentru că acesta a afirmat că Guvernul este “corupt”.

„Legat de afirmaţia preşedintelui că este Guvern corupt, îl vom acţiona în judecată pentru că este uşor de lipit etichete, dar trebuie să aibă fundament. Nu am avut probleme de corupţie, am luptat pentru statul de drept”, a declarat Viorica Dăncilă. Premierul nu a putut însă să precizeze care anume va fi încadrarea juridică a faptei preşedintelui. „Vedem care e încadrarea, ne vedem mâine cu avocaţii şi vedem”, a precizat Dăncilă.

Citește și

EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Bugetarii vor primi un nou bonus! Cine sunt cei norocoși

EXCLUSIV Remus Rădoi aruncă-n aer subiectul legăturii dintre clanurile din Caracal și politicienii de Olt

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare