sursa foto:  mediafax.ro

Vlad Voiculescu, despre scandalul de la Spitalul Foișor: ‘Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru; s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capitalul politic’

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că discuțiile despre includerea Spitalului Foișor din Capitală în circuitul COVID-19 este de un an: ”Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru și este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capitalul politic”.

 

“Discuţiile despre includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an. Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci Primăriei Bucureşti şi ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul judeţean”, a transmis Voiculescu.

El a menţionat că în situaţia de la Spitalul Foişor s-a încercat câştigarea de capital politic.

“Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a precizat ministrul Sănătăţii, conform news.ro.
Vezi și:
Ordinul privind evacuarea Spitalului Foișor a fost avizat de Vlad Voiculescu! (document)

Începe numărătoarea inversă pentru Vlad Voiculescu! Un lider greu din PNL îi vrea capul: ‘Este direct răspunzător de trauma trăită de pacienții evacuați”

Alexandru Rafila arată cu degetul spre Vlad Voiculescu: ‘Nu a făcut absolut nimic. Nu DSU este responsabil pentru organizarea sistemului de sănătate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare