sursa foto:  Novaya Gazeta

Vladimir Putin îi umilește pe ruși! Un chirurg de 59 de ani, cu cancer de piele și care nu vede absolut nimic cu un ochi, a fost mobilizat pentru războiul din Ucraina

În urma ordinului de mobilizare parțială decretat de Vladimir Putin, în Rusia, un chirurg de 59 de ani, cu cancer de piele și care nu vede absolut nimic cu un ochi, a fost mobilizat pentru războiul din Ucraina.

Comisariatul militar din orașul Asbest, regiunea Sverdlovsk, l-a mobilizat pe Viktor Dyachok, un chirurg în vârstă de 59 de ani, cu cancer de piele în stadiul 1, a dezvăluit fiica medicului, pentru Novaya Gazeta, cotidian independent rus.

Viktor Dyachok este locotenent în rezervă. El a fost citat la 22 septembrie, când era de serviciu la spitalul orășenesc din Asbest, unde este șeful secției Chirurgie.

I s-a cerut să se prezinte la biroul de înmatriculare înrolare militară a doua zi dimineața.

Pe 23 septembrie, Dyachok s-a prezentat la biroul de înregistrare și înrolare militară, unde a fost imediat urcat într-un autobuz împreună cu alți oameni mobilizați și trimis în tabere de antrenament militar, informează sursa citată.

„Dimineața a venit la biroul de înmatriculare și înrolare militară, în speranța unui control medical, pentru că tata are cancer de piele în stadiul 1, nu vede complet cu un ochi, fără ochelari nu vede nimic, are astigmatism, hipertensiune arterială, surditate legată de vârstă”, a declarat Polina Dyachok, fiica medicului, pentru Novaya Gazeta.

Peste trei luni, Viktor urmează să împlinească 60 de ani. El a fost trimis la pregătire militară în satul Yelan, din regiunea Volgograd.

Vezi și EXCLUSIV Vicepremierul Republicii Moldova, după mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin: ‘Urmărim cu îngrijorare evenimentele din Ucraina. Avem un conflict înghețat în zona transnistreană’

‘Pentru a reduce dependența de Federația Rusă, ne dorim un contract pe termen lung cu România’ – Interviu EXCLUSIV cu vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare