sursa foto:  playtech.ro

Volodimir Zelenski, despre amenințările lui Vladimir Putin cu armele nucleare: ‘Nu cred că blufează! Uitați, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este de părere că şeful statului rus Vladimir Putin nu blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Federația Rusă.

Preşedintele Rusiei a declarat într-un discurs televizat, săptămâna trecută, că Moscova va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja Rusia şi poporul său, dacă integritatea sa teritorială ar fi ameninţată, a consemnat Reuters.

Uitaţi, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate„, a afirmat Zelenski – care anterior a minimizat astfel de avertismente drept „şantaj nuclear” – într-o intervenţie duminică pe CBS News.

Nu cred că blufează„, a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai spus că atacurile ruseşti asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate „utilizare contemporană a armelor nucleare sau şantaj nuclear„.

Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi în timpul războiului din Ucraina şi, mai recent, a efectuat un raid cu rachete în apropiere centrala nucleară Pivdenukrainsk. Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporojie, acuzând Kievul că se face responsabil, şi nu a comentat în legătură cu atacul de la Pivdenukrainsk, menţionează Reuters, citează agerpres.ro.

Vezi și:

Lovitură grea pentru Vladimir Putin! Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiați aliați strategici ai Rusiei, nu va recunoaște anexarea regiunilor din estul Ucrainei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare