sursa foto:  playtech.ro

Volodimir Zelenski: ‘Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu este nerăbdătoare să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar trebuie să înfrunte realitatea că acest lucru va fi necesar pentru a se pune capăt războiului.

”Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea de a supravieţui”, a declarat Zelenski în intervenţia sa din cadrul unei conferinţe organizate de un think-tank indonezian, citat de Reuters.

”Ceea ce vrem de la această întâlnire… Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu”, a spus şeful statului ucrainean.

El a adăugat că Rusia nu pare să fie pregătită deocamdată pentru convorbiri de pace serioase.

De partea sa, Kremlinul a învinovăţit vineri Ucraina pentru faptul că tratativele de pace între cele două ţări sunt îngheţate, afirmând că este neclar ce doreşte Kievul.

”Conducerea ucraineană face în mod constant declaraţii contradictorii. Acest lucru nu ne permite să înţelegem complet ceea ce doreşte partea ucraineană”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, potrivit agerpres.ro.

Vezi și:

Oficialii ucraineni lansează noi atacuri acide asupra Rusiei: ‘Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani. A dovedit că este o țară barbară care amenință securitatea lumii’

Toate previziunile occidentale despre războiul ruso-ucrainean s-ar putea schimba. ​Temut general rus: ‘Denazificarea Ucrainei ar putea dura de la 5 până la 10 ani’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare