sursa foto:  Facebook

Afacere de miliarde! Care sunt cei doi giganți care se vor fuziona

Posibila fuziune a celor doi giganți ar forma un gigant în domeniul energetic, cu o valoare de imensă. Deși directorul general de la Engie a declarat că grupul nu are în vedre operaţiuni de fuziuni şi achiziţii de anvergură şi că rămâne concentrat pe planul său de transformare, se pare că în prezent se discută despre un schimb de active.

Potrivit Capital.ro, Engie ar prelua o participaţie la Innogy, filială a RWE cotată la bursă, în timp ce grupul german RWE ar prelua o participaţie la Engie. Această fuziune ar aduce o reducere a participaţiei deţinută de statul francez, care în prezent controlează 28,65% din Engie .

O sursă guvernamentală a declarat că se poartă discuții pe tema aceasta, dar nu se știe dacă vor ajunge la un acord. Această fuziune ar fi benefică și pentru România, Engie fiind prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Se pare că alianța franco-germană în sectorul energiei a fost susținută de fostul președinte al Franței, Francois Hollande. De asemenea, bancherii au precizat că orice fel de combinație între cele două companii, va trebuie să aștepte până după alegerile legislative care vor avea loc în Germania în luna septembrie.

Vezi și Radu Banciu, în centrul unui imens scandal! Ce declarații HALUCINANTE a făcut și ce personalități a jignit

Toți cei care AU telefoane mobile sunt vizați! Ce se va întâmpla începând cu 15 iunie

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.