sursa foto:  ISU B-IF

Alertă la un Colegiu din Capitală! Zeci de elevi au fost intoxicați cu spray paralizant

S-a dat alarma la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, după ce mai mulţi elevi au fost intoxicați cu spray paralizant. Un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție, ceea ce a dus la intoxicarea mai multor elevi.

Cadrele didactice de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida au sunat la 112, salvatorii ajungând în scurt timp cu opt echipaje SMURD, patru ambulanțe, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială CBRN, dar și două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor din cadrul ISU București-Ilfov. Până în acest moment au fost transportați la spital 25 de elevi: 11 la Spital Marie Curie si 14 la Spital Grigore Alexandrescu. De asemenea, încă 4 copii sunt în evaluare medicală. Potrivit ISU București Ilfov, acțiunea de evaluare medicală este în desfășurare, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital.

Citește și: Un profesor de 68 de ani a bătut un elev până l-a băgat în spital! Reacția autorităților

Unul dintre elevi a folosit spray paralizant

Polițiștii Capitalei au fost anunțați de directorul unității de învățământ, că în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, un elev a pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție. Oamenii legii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani. De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

„ Astăzi 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție. Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani. De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă. La acest moment intervenția se află în dinamică. Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: Tavan prăbușit într-o sală de clasă în timp ce elevii erau la curs! Victimele au fost transportate la spital

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare