sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Alexandru Rafila, după ce li s-a interzis elevilor să ducă flori și mărțișoare la școală: ‘O exagerare’

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, deputat PSD, a reacționat în privința Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede interdicţia de a schimba obiecte personale de 1 şi 8 martie, în speţă mărţişoare şi flori.

Rafila a declarat, după ce s-a consultat și cu colegii săi de la Institutul Național pentru Sănătate Publică, că măsura este „una exagerată”, informează romania.europalibera.org.

Una este un obiect personal, pe care îl folosești în mod curent, pe care nu ai voie să îl schimbi cu altcineva și altceva este dacă discutăm despre un mărțișor sau o floare, ele sunt ambalate.

Dacă extrapolăm și considerăm mărțișoarele obiecte personale, florile obiecte personale, atunci o să ne găsim într-o situație paradoxală că nu mai trebuie să desfășurăm niciun fel de activitate pentru că orice obiect, marfă devine obiect personal”, spune Alexandru Rafila.

El a precizat că este important „să evităm îmbrățișările când oferim un mărțișor sau o floare” și să ne spălăm pe mâini înainte și după aceste gesturi și să folosim un dezinfectant.

„De aici și până a considera că orice gest înseamnă un schimb de obiecte personale este o exagerare destul de mare, o astfel de abordare nu ține seama de realitate”, a afirmat Alexandru Rafila.

Un ordin comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară.

În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi, de 1 Martie, cât și florile sau alte cadouri, oferite pe 8 Martie.

Vezi și

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare