sursa foto:  mediafax -alexandra-pandrea

Alexandru Rafila: ‘Ne confruntăm cu o boală care a produs numeroase îmbolnăviri. Multe victime, milioane, în multe țări, chiar în țări dezvoltate’

Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a transmis că ”România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul acestei pandemii și este păcat că nu am folosit anumite oportunități în momente cheie care să fi dus la un mai bun control al pandemiei și să fi evitat numărul de îmbolnăviri și de pierderi de vieți omenești”.

”Este vorba despre o istorie naturală de desfășurare a acestui tip de infecție, o boală cu transmitere respiratorie, care se transmite relativ ușor față de care nu am avut un vaccin eficient în primele 9 luni de la descoperire, sau din momentul în care a devenit o problemă de sănătate publică globală. Primele cazuri certificate sunt de la sfârșitul anului 2019. Ne confruntăm cu o boală care a produs numeroase îmbolnăviri. Multe victime, milioane, în multe țări, chiar în țări dezvoltate. Gândiți-vă la ce s-a întâmplat în SUA, Italia, Marea Britanie și chiar Franța. Lucrul ăsta a reprezentat nu numai o afectare profundă a sistemelor economice și sociale din multe țări, dar reprezintă și un test al așa-numitei reziliențe a sistemului de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare