sursa foto:  g4media.ro

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

La 24 februarie, Ministerul de Interne, condus de Lucian Bode, a anunțat că pregătește o Hotărâre de Guvern prin care mai apar două funcții de conducere în cadrul instituției: una de secretar de stat și alta de subsecretar de stat, așa cum a dezvăluit Bugetul.ro.

Dumitru Coarnă, deputat PSD și fost președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, joi, că această mutare a fost făcută pentru a fi împăcate toate partidile din coaliția de guvernare și pentru a i se face loc Irinei Alexe, polițista pensionată la 42 de ani.

Vezi și EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Domnul Bode este prizonier politic. A venit cu Irina Alexe. Pe Irina Alexe ce o recomandă? Uitați-vă în CV-ul ei, să vedeți că a fost avansată în fiecare an. A fost încălcată și legea acolo, pentru că a primit niște grade pentru care trebuia să facă un curs.

Nu l-a făcut. A fost avansată în fiecare an și a ajuns general la 35 de ani. Ce o recomandă?”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vezi și EXCLUSIV Securitatea 2.0! Propunerea USR-PLUS pentru șefia MAI împarte casa cu ‘Doi și-un sfert’!

În momentul în care am spus că Irina Alexă a venit pe filieră USR-PLUS, Dumitru Coarnă ne-a răspuns: „Nu contează (că a fost propusă de USR-PLUS). Ministrul și-a asumat-o. Va fi responsabilitatea lui, orice eșec va fi al lui, nu al lui Alexe. Nu poți să faci reformă în Ministerul de Interne cu Irina Alexe”.

Întrebat dacă Lucian Bode a mărit numărul de secretari de stat pentru a-i face loc Irinei Alexe, Dumitru Coarnă ne-a confirmat această variantă.

„Bineînțeles! Au majorat schema ca să mulțumească pe toată lumea politică. Sunt oameni pe care nu-i recomandă nimic. Sunt oameni, efectiv, paraleli cu Ministerul de Interne și cu Poliția Română”, a mai declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Ce declara Lucian Bode la 25 februarie:

„În acest moment, avem patru secretari de stat şi doi subsecretari de stat. În dezbatere publică avem un proiect de hotărâre de Guvern în care am propus majorarea numărului de secretari de stat de la patru la cinci şi de subsecretari de stat de la doi la trei. (…) Decizia finală o va lua Guvernul.

(…) Noi considerăm că secretarul de stat pe relaţia cu Parlamentul trebuie să fie doar pe relaţia cu Parlamentul, nu şi pe relaţiile internaţionale, având în vedere că suntem, cred, ministerul cu cele mai multe iniţiative legislative”.

Pensie de 13.000 de lei și soț la „Doi și-un sfert”

La doar 35 de ani, Irina Alexe devenea cel mai tânar chestor din Poliția Română, după cum dezvăluiau jurnaliștii din România în anul 2017.

Tot atunci aflam că Alexe părăsește Ministerul de Interne, pensionându-se la doar 42 de ani. Pensia primită: 13.000 de lei.

Irina Alexe a mai fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și în Guvernul Cioloș.

Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că soțul Irinei Alexe lucrează la „Doi și-un sfert”. Vezi mai multe AICI!

Vezi și

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Florin Cîțu anunță schimbări radicale: ‘Venim cu o lege a salarizării nouă. Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem’

Super veste de la Guvern pentru acești producători! Pot obține finanțări de sute de mii de euro pentru afacerea lor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare