sursa foto:  cotidianul.ro

Alina Mungiu-Pippidi vorbește de ‘compania cu trese’ din Guvernul Orban! Cine sunt miniștrii vizați

În cadrul unui editorial, Alina Mungiu-Pippidi vorbește despre „compania cu trese” din Guvernul Orban și nominalizează doi miniștri din Cabinetul liberal.

Cunoscutul politolog spune că Violeta Alenandru, ministrul Muncii, și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, ar face parte din „compania cu trese” din Partidul Național Liberal.

Evident însă că acest fake news a fost lansat ca să-i instaleze pe fraţii Orban, cel de la guvern şi pe cel de la preşedinţie, ca urmaşi ai Brătienilor. Ce să mai spun de Violeta Alexandru, de Nelu Tătaru şi de compania cu trese, în general – ceva urmaşi, unul mai brătian ca altul”, scrie Alina Mungiu-Pippidi, pe RomâniaCurată.ro.

Mungiu-Pippidi acuză Guvernul Orban că a lansat un fake-news cu privire la Vila Florica

„Conacul a fost redeschis săpămîna trecută. Șeful PNL, Ludovic Orban, a spus la lansare ”De 30 de ani, noi, liberalii, am venit aici la Vila Florica să sărbătorim aniversarea datei de înființare a PNL. Anul trecut baronii PSD ne-au interzis să venim aici și să aniversăm partidul. Și, prin intermediul unui proiect de lege care a readus în proprietatea statului Vila Florica, putem să dăm românilor un loc în care să se întâlnească cu istoria”.

Foarte impresionant, dar e fake news.

Vila era deja în proprietatea statului, că și județul e stat, de asta ma îndoiesc că aceia care au trecut Belina de la guvernul central la județ vor fi condamnați de vreo instanță. Nu e o o crimă să muți patrimoniul de la guvernul central la cel local, și nici invers. Dar sensul care e? Vila a fost cumpărată de Ministerul Culturii, pesedist, demersurile le-au făcut Vulpescu și Romașcanu. CJ Argeș aparține azi unora, mîine altora, cine știe. Consiiliile județene au acces la fonduri, inclusiv europene, destul de bun, deci a muta ceva pentru un conflict de moment e o prostie. E chiar foarte bine că PSD a plătit familiei un preț (nu mare) și, deci, și-a asumat -cum e firesc- moștenirea, ca și cum ar fi națională, nu de partid. Românii au avut acces și înainte – deși nu aș spune că moștenirea familiei Brătianu, inclusiv în București, are parte de tratamentul pe care l-ar merita. Iar privatizarea memoriei Brătianu de unii sau alții (vedeți și placa din fotografie) e cu totul absurdă și nelegitimă.

Evident însă că acest fake news a fost lansat ca să-i instaleze pe frații Orban, cel de la guvern și pe cel de la președinție, ca urmași ai Brătienilor. Ce să mai spun de Violeta Alexandru, de Nelu Tătaru și de compania cu trese, în general – ceva urmași, unul mai brătian ca altul.

PSD și-a cumpărat numele de la Sergiu Cunescu, cel mai onorabil politician din România veche pe care l-am cunoscut, care a judecat probabil că altfel social democrația va dispărea în România. Nu a dispărut, dar vai de numele ei.

PNL a moștenit numele. L-au dus la populari în Parlamentul European, fără nicio explicație pe fond, doar că popularii erau mai tari la Bruxelles. Zilnic transferă pesediști sau proromâniști sau ce mai e nevoie – mari și încăpătoare sunt brațele Brătienilor.

Bine ar fi dacă și liberalii și-ar schimba numele. Tot plănuiesc serviciile un mare partid de dreapta, ăla în care PNL va fuziona cu pluseriștii după alegeri, să își ia un nume nou pentru el, ce nevoie aveți de PNL (=PSD)? Ziceți-i Alianța pentru Viitor. Lăsați trecutul în pace. Sunteți băieți și fete de viitor toți, nu?

În felul acesta Republica Las Fierbinți va avea în continuare reprezentarea meritată, iar numele de PNL se înapoiază la Brătieni și la noi, românii care iubim România așa cum a fost și ar fi putut fi, nu pe asta a voastră.”, spune Alina Mungiu-Pippidi.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare