rares bogdan

sursa foto:  Facebook

Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

Fostul realizatorul al emisiunii „Jocuri de Putere”, Rareș Bogdan, pune tunurile pe guvernarea social-democrat. 

„Locomotiva” PNL la alegerile europarlamentare a prezentat „12 afaceri proaste pentru țară” făcute de Partidul Social Democrat, în perioada în care a fost la guvernare. O bună parte dintre afacerile prezentate de către Bogdan s-au desfășurat în perioada în care Adrian Năstase a fost premier al României.

„Cine are curiozitatea poate găsi pe internet mii de pagini despre cât din averea țării a dispărut în urma unor privatizări numite „strategice” sau a unor eșecuri răsunătoare – eșecuri doar pentru stat, nu pentru intermediari. Atenție mare! Eu nu susțin că linii întregi de industrie puteau fi înstrăinate dacă prețul era mult mai mare. Privatizarea putea fi făcută inteligent, cu ajutorul unor parteneri care capitalizau și investeau în tehnologie. Ridicarea productivității ar fi adus investitorilor străini profituri consistente chiar și în condițiile unor participații minoritare. Dar, dacă țineți minte, poporului i s-a vândut altă gogoașă: că nimeni nu investește dacă nu deține controlul. Nimic mai fals! Companiile străine au scos profituri mari chiar în condițiile în care dețineau un sfert sau un pic sub jumătate din acțiuni. Aaa, că apoi și-au mărit participarea, deoarece li s-a sugerat că se poate, la un preț fiduciar – aceasta este altă poveste”, a scris Rareș Bogdan, într-o analiză pentru reporterglobal.ro.

„Ce oameni de afaceri refuză o pleașcă? Ce, au ei obligația să vegheze asupra bunurilor unei țări traficate de politicienii ei? Și au fost o groază în guvernarea Năstase, continuând sub Tăriceanu:

*2001 – a început privatizarea siderurgiei. 5 combinate au fost date rușilor de la Mechel. Acum, 5 cimitire. Una dintre primele acțiuni făcute de ruși la combinatul din Târgoviște? Au dezasamblat singura forjă pentru țevi de tun din Europa de Est certificată NATO.

*2001: Rafo Onești – dată pe 7,4 milioane de dolari (!!!) unui lider al PSD Bacău, celebrul Iacubov. A ajuns în cele din urmă în mâinile unui oligarh rus care a anunțat că o vinde ca fier vechi.

*2001: Sidex Galați – dată LNM Holdings NV, devenit Acelor Mittal, pentru 77 de milioane de dolari (adică 10% din valoarea fierului vechi pe care îl avea Sidex). Povestea a adus statului o pagubă de 1,8 mld. dolari (guvernul a renunțat la datoriile către stat de 600 mil. dolari, a preluat datoriile către furnizori și bănci, i-a scutit de TVA și IPP).

*2002: ALRO – Statul a pierdut 300 milioane euro (investigație DNA). Ruşii din spatele grupului Marco au preluat ALRO cu numai 160 de milioane de dolari. Adică, de 5 ori sub evaluări.

*2003 – Statul pierde controlul la Romtelecom. Pentru o acţiune s-a încasat jumătate din preţul anului 1998, deşi, între timp, compania valora enorm.

*2003: ARO Câmpulung – dată pe 153.000 de dolari!!!

*2003 – a avut loc conversia datoriei Rompetrol pentru Petromidia. Datorii transformate în acțiuni. Un jaf colosal.

*2003: Uzinele Republica (foste Malaxa) – date pe 2 milioane de dolari rușilor. Uzinele fuseseră al cincilea producător de țevi din oțel fără sudură din lume. Statul a încasat 660.000 de dolari pe ele.

*2004: Petrom – s-au vândut activele, dar și accesul la zăcăminte. Dată pe 670 mil. euro, deși avea active de 4,3 mld. euro. În perioada 2005 – 2013, Petrom a avut profituri de 8 ori mai mari decât suma plătită. Pot scrie o carte despre asta, dar… cât timp aveți?

*Distribuția de energie – în 2004, Năstase „mărită” Dobrogea și Banat, în 2005 și 2007 îi continuă opera Tăriceanu – Oltenia, Moldova, Muntenia Sud

*2005 – Tăriceanu renunță în favoarea Ungariei la averea Fundației Gojdu, estimată la 1,5 miliarde de dolari. Despre asta, într-un alt editorial. Detaliile sunt incredibile.

*2008: Afacerea Sterling – Tăriceanu a concesionat gazele și petrolul din jurul Insulei Șerpilor unei firme cu un capital social de 200 de lei, cu cifră de afaceri 0 lei. Pagubă pentru stat: 38 de milioane de dolari. A spus-o Curtea de Conturi”, a mai precizat acesta.

Vezi și ANAF va face totul public la sfârșit de aprilie! ‘Lista rușinii’ va fi expusă pentru toți românii

Vești bune! Angajații vor putea avea parte de majorări salariale – Cine sunt beneficiarii

Fără precedent! Lovitură de grație pentru ANAF! Rolul lui Eugen Teodorovici

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare