sursa foto:  realitatea.net

Anunț important pentru cei care au fost expuși gazelor lacrimogene!”…efectele pe care le are această substanţă”

Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), au anunțat că este necesară prezența la doctor, doar dacă simtomele se agravează.

„În urma apariţiei unor afirmaţii despre efectele pe termen mediu şi lung ale gazelor lacrimogene, mai multe persoane, îngrijorate pentru sănătatea lor, s-au prezentat la unităţile de primiri urgente pentru a fi consultate de medici, după ce au fost prezente în data de 10 august 2018, în Piaţa Victoriei, la momentul utilizării substanţelor lacrimogene. Persoanele care au venit pentru a fi consultate nu prezentau probleme care să necesite îngrijiri medicale”, se arată într-o precizare postată pe pagina de Facebook a DSU.

Conform sursei citate, cei de la conducerea DSU au luat legătura cu fabricanţii substanţelor care au fost utilizate de jandarmi, primind confirmarea că substanţele indicate sunt fabricate conform standardelor europene şi internaţionale. De asemenea, producătorii au subliniat că astfel de substanţe, precum cele cunoscute sub denumirea CS, sunt folosite şi de alte forţe de ordine din Europa şi din lume.

„În ceea ce priveşte efectele pe care le are această substanţă asupra corpului uman, ele includ iritarea ochilor, a căilor respiratorii şi a pielii, efectele fiind de durată scurtă, cu excepţia situaţiei în care expunerea este una de lungă durată şi, mai ales, dacă aceasta are loc într-un spaţiu închis şi nu în aer liber. (…) În concluzie, nu este necesară deplasarea populaţiei către unităţile de primiri urgenţe pentru efectuarea unor controale de rutină pentru simplul fapt că au fost în piaţă şi au fost expuse substanţelor lacrimogene, decât în situaţia excepţională în care există simptome îngrijorătoare, care necesită consultare unui medic”, se mai arată în postare.

Cei de la Centrului pentru Controlul Bolilor din Statele Unite au spus că tratamentul pentru expunerea  la gazele lacrimogene este unul simptomatic, neexistând medicamente specifice sau antidoturi. Tratamentul constă în spălarea abundentă a ochilor și a feței, au spus cei de la realitatea.net

Surprize-surprize! Cine este, de fapt, „UMBRA” lui Klaus Iohannis și ce salariu are

Jandarmeria dă numele procurorului militar care ar fi supravegheat protestul din Piața Victoriei! Despre cine este vorba și ce avere are acesta

S-a aflat cine este bărbatul în alb care a coordonat jandarmii! Ce funcție și ce salariu are

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare