sursa foto:  romaniatv.net

Anunț usturător al ministrului Muncii: Ce bugetari vor avea salariile scăzute – Ce funcții sunt luate în vizor

Vești proaste pentru unii bugetari. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, taie în carne vie și anunță reduceri salariale cuprinse între 10 și 40 %, argumentând că este necesar să corecteze aceste dezechilibre. Este vorba despre salariile între care există o discrepanță majoră, cum ar fi cele ale directorilor de instituții sau ale consilierilor.

După ce a oferit drept exemplu salariul președintelui Klaus Iohannis care va scădea cu 40%, ministrul Muncii a dat exemplu salariile consilierilor de la Ministerul Sănătății, care aveau salariile mai mari decat secretarii de stat, pana la 14.000 de lei pe luna, in timp ce consilierii altor ministri erau platiti cu salarii cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei lunar.

„Si lor le vor scadea salariile, am incercat sa aducem un echilibru”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

De asemenea, se urmărește corectarea dezechilibrelor din instituțiile publice.

„Nu e normal sa avem un director de institutie din teritoriu cu salariu de 14.000 de lei si alti directori cu 2.500 de lei”, a adaugat ea.

Ministrul a vorbit și despre creșterile salariale, dar și despre sporul tăiat al polițiștilor.

În ceea ce priveste majorarile de salarii, este vorba de o crestere la brut de 25% de la 1 ianuarie, echivalentul a „circa 4% net”, a adaugat Vasilescu.

„Politistul era acasa si asteapta un telefon daca se duce sau nu (la serviciu). Daca se ducea primea bani dar si doar pentru ca statea acasa si primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat”, a explicat ea.

Vezi și Construcția a fost FINALIZATĂ! O nouă fabrică se NAȘTE în 2018, în România

Ce SALARIU are „personajul VENINOS”, despre care Dragnea a zis că „face mult RĂU”

Vești bune pentru mii de români: Ei vor fi scutiți de impozitul pe venit din 2019

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare