sursa foto:  reperul.ro

S-a aflat! Ce se va întâmpla cu miile de români care lucrează la ArcelorMittal, în cazul în care combinatul va fi vândut

Recent, grupul ArcelorMittal a anunțat că dorește să vândă combinatul din Galați, iar soarta celor aproximativ 6.000 de angajați din România era neclară.

Într-un interviu acordat site-ului News.ro, directorul general al grupului de unităţi ArcelorMittal Galaţi – Skopje, Bruno Ribo, a lămurit această problemă.

Potrivit lui Ribo, vânzarea combinatului nu este similară cu închiderea lui. Astfel, angajații, în mod normal, nu ar trebui să fie afectați de această mutare.

„O eventuală vânzare a Combinatului nu este echivalentă, în niciun caz, cu închiderea. Combinatul este complet funcţional, perfect adaptat pieţei sale naturale, cu un portofoliu puternic de clienţi, un lanţ de aprovizionare sigur, cu muncitori calificaţi şi specialişti excelenţi, fără probleme în îndeplinirea niciunei obligaţiilor legale. Are un potenţial semnificativ de creştere, ceea ce îl face şi mai atractiv. Nu în ultimul rând, avem atractivitate având în vedere că suntem în interiorul Uniunii Europene”, a declarat Bruno Ribo.

Întrebat ce se va întâmpla cu miile de angajați ai combinatului, acesta a răspuns: „Dacă evocaţi un scenariu brutal în care oamenii sunt concediaţi, nu există absolut niciun motiv pentru asta. Orice dezvoltare a afacerii va duce mai degrabă la crearea de locuri de muncă.

Dar să nu ne păcălim singuri. Eforturile de îmbunătăţire a productivităţii prin eficientizare şi digitalizare vor continua, independent de proprietarul combinatului. Nu e nicio noutate aici. Acest lucru se întâmplă şi nu numai la Galaţi”.

Vezi și Lovitură pentru români! Se cere modificarea tuturor contractelor la energie electrică! Ce ar urma să fie introdus în fiecare document

Dezvăluiri din interior: Ce a hotărât Anca, fata Ionelei Prodan, după moartea mamei sale-Ce va face cu partea sa din avere

Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare