sursa foto:  capital.ro

Atenție! Ce se va întâmpla cu pensionarii care ar urma să aibă o pensie mai mică după aplicarea noii Legi a pensiilor

Proiectul noii Legi a pensiilor a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Șefa MMJS, Lia Olguța Vasilescu, a asigurat că nicio pensie nu va scădea după ce noua Lege a pensiilor va intra în vigoare.

Totuși, dacă în urma recalculării, vor exista cazuri unde pensia va fi mai mică, MMJS și-a luat o măsură de precauție, pentru a evita un eventual scandal, asemănător cu cel de după aplicarea Legii salarizării unitare.

Așadar, în cazul în care în urma recalculări, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Mai precis, pensionarul va beneficia de banii pe care îi primea înainte de intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor.

Legea pensiilor se va aplica etapizat. Actul normativ va intra în vigoare la data de 1 septembrie 2021, cu
excepţia: a) art. 86 alin. (2) lit. a), care intră în vigoare la data de 1 septembrie 2019; b) art. 86 alin. (2) lit. b), care intră în vigoare la data de 1 septembrie 2020.

Vezi și Cutremurător! După pesta porcina, o nouă nenorocire s-a abătut asupra României! Un dăunător imun distruge culturile

Lovitură pentru pensionari! Ce prevede noua lege a pensiilor

Cine i-a împiedicat pe protestatarii #Rezist să ia cu asalt nunta fiului lui Liviu Dragnea – Ștefan Valentin ar fi plătit o sumă impresionantă (SURSE)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare