sursa foto:  calatoriaperfecta.ro

Atenție! Veți fi amendați dacă faceți acest gest în timp ce conduceți mașina

Printre mulțimea de sancțiuni acordate șoferilor, o nouă amendă face ravagii printre șoferi. Deși nu v-ați gândit la acest aspect, autoritățile au făcut-o și chiar mai mult, l-au transformat într-un prilej de a vă scăpa de banii din buzunar. Majoritatea șoferilor din întreaga lume fac acest gest din obișnuință, astfel, autorităților le este foarte ușor să îi prindă în flagrant.

Potrivit Avocat.net, șoferii care conduc cu mâna scoasă pe geam sunt amendați. Dacă vor face acest lucru, aceștia vor fi sancționați cu o amendă ăn valoare de 150 de euro.

În legislația italiană nu există o interdicție clară privind condusul cu mâna pe geam, dar o serie de articole din Codul rutier italian introduc mai multe restricții, care cumulate pot duce la amendarea persoanelor care țin mâna pe geam în timp ce conduc.

Vezi și Olguța Vasilescu anunță: cine sunt angajații de la stat care vor primi primă de 1.000 de euro

De exemplu, în capitolul denumit „Norme de comportament rutier„, la art. 140, se precizează faptul că „Toți participanții la trafic trebuie să se comporte în așa fel încât să nu constituie un pericol pentru trafic și să protejeze siguranța rutieră„.Mai clar este articolul 141, articol ce tratează aspecte legate de viteză și care stipulează faptul că „Șoferul trebuie să dețină în permanență controlul autovehiculului, astfel încât să poată desfășura toate manevrele necesare în condiții de siguranță (…)„. Este evident că, în cazul apariției unei situații ce necesită o manevră de urgență, în special de virare, faptul că o mână nu este pe volan va face ca șoferul să aibă o reacție întârziată sau chiar să piardă controlul vehiculului și să fie implicat într-un accident. Nerespectarea acestei prevederi din Codul rutier poate duce la o amendă de aproximativ 170 de euro.

În plus față de cele menționate anterior, Codul rutier italian, la articolul 173, ne precizează faptul că se poate folosi un sistem de comunicare telefonică, dar care, pentru operare, nu necesită folosirea (pe perioade lungi) a mâinilor. Mai exact pot fi folosite sisteme de tip hands free, care, după cum și numele o indică, se pot opera fără ajutorul mâinilor sau doar cu o minimă intervenție.

Așadar, în funcție de agentul de circulație întâlnit, care poate interpreta ca mai sus articolele din legislația rutieră italiană, persoanele care conduc cu mâna pe geamul mașinii riscă să fie sancționate, inclusiv cu amendă.

Vezi și Reacția neașteptată a Gabrielei Cristea după ce Madălin Ionescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook: “Mulțumesc că ești o vedeta frustrată”

EXCLUSIV! Am aflat! Cine este singurul primar din România care nu și-a mărit salariul

Detalii interesante! Imaginea care aruncă-n aer scandalul Kaufland Odorheiu Secuiesc

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare