sursa foto:  sputniknews.com

Avertisment din interior către Erdogan: „Nu ne vom preda!”

Mii de arestări au avut loc în Turcia în ultima perioadă. Nici jurnaliștii nu au fost cruțați. Cotidianul de opoziţie turc Cumhuriyet a anunţat luni că ‘va lupta până la capăt pentru democraţie şi libertate’ în pofida arestării mai multor jurnalişti ai săi, între care redactorul-şef, suspectaţi de activităţi ‘teroriste’, relatează AFP.

‘Chiar dacă şefi şi jurnalişti de la Cumhuriyet au fost plasaţi în arest, ziarul nostru va duce până la capăt lupta pentru democraţie şi libertate’, afirmă cotidianul citat într-un text publicat pe site-ul său, intitulat ‘Nu ne vom preda’.

Vezi și ȘOC! Trump câștigă ALEGERILE prezidențiale din SUA – sistemul care nu greșește

Poliţia turcă a arestat luni dimineaţa 13 ziarişti ai cotidianului citat, între care redactorul şef Murat Sabuncu, în cadrul unei anchete privind activităţi ‘teroriste’ în legătură cu puciul eşuat din 15 iulie şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

‘Cotidianul Cumhuriyet este un ziar şi jurnalismul nu este o crimă’, a răspuns cotidianul în textul publicat. ‘Condamnăm cu forţă acţiunile care vizează încetarea publicării ziarului nostru’, adaugă Cumhuriyet.

Vezi și Putin, ACUZAȚII fără precedent la adresa americanilor

Critic înverşunat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, ziarul Cumhuriyet şi-a intensificat în ultimii ani anchetele care au deranjat puterea, afirmând de exemplu că serviciile secrete turce au livrat arme rebelilor islamişti în Siria, potrivit Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare