sursa foto:  click.ro

Avertisment dur pentru guvernanți! Analist economic: ‘România riscă miliardele de euro de la Bruxelles pentru pensiile a 8.000 de privilegiați. Cred că este timpul să eliminăm aceste privilegii’

Situație dură pentru România! Țara noastră s-a angajat, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să reformeze pensiile speciale, valoarea acestora reprezentând aproximativ 1% din PIB. 

 

Analistul financiar Adrian Negrescu a atras atenția că România riscă miliardele de euro pe care le-ar primi de la Bruxelles pentru pensiile a aproximativ 8.000 de privilegiați.

 

Printre beneficiarii de pensii de serviciu se numără influente categorii profesionale: judecătorii, procurorii, militarii, polițiștii, angajații din serviciile secrete.

Analist: „România riscă miliardele de euro de la Bruxelles pentru pensiile a 8.000 de privilegiați

În momentul de față, cei 200.000 de pensionari speciali costă România undeva la 12 miliarde de lei. La un simplu calcul, în următorii zece ani, suma se va tripla, în condițiile în care legile speciale vor permite pensionarea la vârste „precoce” a multora dintre cei care vin din urmă.

Adrian Negrescu susține că, din cei 200.000 de oameni care au pensii speciale, aproape 8.000-10.000 dintre ei beneficiază de pensii între 15.000 și 19.000 de lei, adică mai mari decât salariul.

”Dintre ei, 4.000 sunt din magistratură. Sunt foarte mulți din SRI, avem 12.000 de pensionari în SRI, cu pensie medie de 5.000 de lei. Avem peste 200 de generali și cadre cu funcții extrem de imporatante din MApN și mai avem inclusiv o serie de oameni care ocupau funcții de răspundere în MAI și care au, de asemenea, pensii foarte, foarte mari.

Pentru un număr foarte mic de români, practic, riscăm să spulberăm o șansă istorică din punct de vedere economic pentru România.

Nu se pune problema ca sistemele de Interne și MApN să rămână fără oameni, pentru că avem în continuare foarte mulți angajați care nu sunt în situația de a ieși la pensie, nici măcar în următorii zece, ca să nu mai vorbim de 15 ani.

”Este timpul să eliminăm aceste privilegii”

Este o falsă idee indusă opiniei publice, pentru a încerca să vezi privilegiile unor generali, a unor cadre de conducere, care, atenție, mulți dintre ei în continuare beneficiază și de pensie, și de salariu, pentru că au ieșit la pensie la vârste «precoce», 40-50 de ani și ghiciți unde s-au angajat? Tot la statul român.

Cred că este timpul să eliminăm aceste privilegii, această posibilitate de a avea în același timp și pensie și salariu plătit de statul român și de a ieși la pensie la 40 și ceva de ani, în condițiile în care în multe domenii abia atunci capeți experiența necesară pentru a avea o expertiză”, explică Adrian Negrescu, conform Gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare