Aveți grijă! De azi, ANAF vă poate accesa oricând conturile! Directiva europeană se aplică și în România!

De astăzi, Agenția Națională de Administrare Fiscală îți poate accesa oricând conturile, pentru a vedea ce tranzacții faci.

Astfel, Directiva europeană privind spălarea banilor se aplică și în România.

Concret, de luni, 11 ianuarie 2020, ANAF va demara o supraveghere a circuitului banilor în România. ANAF începe operaționalizrea Registrului fiscal electronic pentru conturi bancare și contul de plăți de identificare prin IBAN.

Operaţionalizarea era prevăzută pentru 4 ianuarie, dar a fost amânată pentru 11 ianuarie, conform unui comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Datorită acestui Registru central, ANAF are acces la informaţiile privind conturile din bănci ale firmelor şi ale persoanelor fizice.

Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor, după cum am scris AICI.

Prin acest registru, autoritățile din România vor transpune directiva europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Registrul central electronic pentru contul de plăţi la conturi bancare a fost reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.111/2020.

În acest registru trebuie înscrise date legate de titularul contului, persoanele care deţin dreptul de semnătură, dar şi persoanele care acţionează în numele clientului.

Pentru casetele de valori de la bănci trebuie menţionat numele concesionarului şi toate datele de verficare ale acestuia. Acestă nouă legislaţie cu toate prevederile ei are ca motivaţie lipsa împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului, dar şi identificarea beneficiarului real al mişcărilor de bani.

Vezi și

EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare