sursa foto:  ziarulincomod.ro5

Bogdan Despescu anunță noi măsuri: Va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu spune că sunt posibile noi măsuri adoptate prin Ordonanţă militară privind deplasarea persoanelor în vârstă.

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară. E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături” a declarat Bogdan Despescu la Antena 3, potrivit news.ro.

Acesta a menţionat că sâmbătă în Bucureşti acţionează peste 2000 de angajaţi ai MAI, militari şi poliţişti locali care se asigură că sunt respectate măsurile dispuse prin ordonanţele militare.

Persoanele de peste 65 de ani au la dispoziţie intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate. însă, în utlimele zile, în contextul pregătirilor pentru sărbătoarea de Florii şi pentru Paşte, în pieţele centrale din mai multe oraşe a fost aglomeraţie, ceea ce a dus la nerespectarea regulilor de distanţare socială.

 

 

 

Vezi și:EXCLUSIV. Tânărul bătut de polițist: Mi-a dat una peste mână, să-mi cadă telefonul și a început să mă ia la pumni

EXCLUSIV Lovitură de teatru! Polițistul de la Secția 9 a făcut plângere penală împotriva tânărului pe care l-a bătut

SURSE Lovitură de teatru: Tânărul luat la pumni de polițistul de la Secția 9 nu are cazier

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare