sursa foto:  radioresita.ro

Calculator SALARII 2018: Banii pe care îi vei primi în mână, la minimum pe economie!

Salariul minim brut pe economie va crește de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Totuși, salariul net nu va înregistra o creștere similară, dat fiind că, începând cu aceeași dată, contribuțiile la pensii (CAS) și la sănătate (CASS) vor fi transferate în sarcina angajaților. De asemenea, impozitul pe venituri va fi redus la 10%.

Mulți se întreabă dacă, în anul 2018, salariul le va scădea. Ei bine, potrivit avocatnet.ro, salariul minim va crește. Spre exemplu, o persoană plătită în prezent cu salariul minim brut pe economie, respectiv 1.450 de lei, câștigă, de fapt, aproximativ 1.065 de lei. Începând cu anul viitor, conform prevederilor din proiectul de act normativ amintit mai sus, câștigul lunar brut va crește la 1.900 de lei, însă câștigul lunar net al unei persoane aflată în această situație va fi de 1.162 de lei.

Astfel, o creștere de 450 de lei a salariului brut va determina, de fapt, o creștere a câștigului net de doar aproximativ 97 de lei. O persoană plătită începând cu anul 2018 cu 1.900 de lei brut lunar va câștiga 1.162,50 lei net în fiecare lună. Pentru acest venit, ea va plăti 737,50 lei contribuții sociale, urmând ca angajatorul să achite, suplimentar, 42,75 lei pe lună.

Conform OUG nr. 79/2017, contribuțiile aflate în sarcina angajatului vor fi:

Mai mult, angajatorul va achita doar contribuția asiguratorie pentru muncă:

Vezi și Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

Mesaj EXPLOZIV al comisarului Traian Berbeceanu pentru cei care fac Legile Justiției! Cum a ajuns să primească jumătate din salariu

EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.