Cătălin Predoiu pus la zid de judecătoarea Viorica Costiniu!

Cătălin Predoiu a fost pus la zid de către judecătoarea Viorica Costiniu, președintele de onoare al AMR. 

Mesajul transmis de Viorica Costiniu pentru ministrul demis al Justiției Cătălin Predoiu, a fost:

“Vă dau bineţe. Când Dvs, stagiar fiind, eraţi învăţăcelul maestrului în arta avocaturii şi a desluşirii dosarelor din tolba ce-i purtaţi, magistraţi responsabili şi conştienţi de cum se prevestea mersul democratic al noii justiţii au înfiinţat, în martie 1993, ASOCIAŢIA MAGISTRAŢILOR DIN ROMÂNIA, succesoare a asociaţiei Asociaţia Magistraţilor şi Avocaţilor înfiinţată în 1933 şi spulberată în anii 1945 de noua putere.

AMR este printre primele 5-10 asociaţii profesionale ale magistraţilor din Europa şi la nivel internaţional, membră a Asociaţiei Europene a Magistraţilor şi a Uniunii Internaţionale a Magistraţilor din 1993 şi, respectiv, 1994. În cei 27 de ani ai existenţei sale, AMR a fost şi este un promotor al procesului de democratizare a justiţiei din România, un actor activ, responsabil şi loial măsurilor de garantare a principiilor sacre de independenţă politică şi materială, de consolidare a statutului justiţiei de putere în stat, cu judecători inamovibili şi procurori independenţi, şi doar administrativ subordonaţi ierarhic.

AMR este un partener permanent în dialogurile purtate în timp cu reprezentanţii tuturor structurilor judiciare şi parlamentare europene, cu instituţii de anvergură din lumea democratică, care au sprijinit evoluţia pozitivă a parcursului magistraturii române. AMR are, printre membrii săi, judecători, procurori şi membri de onoare doi judecători ai CEDO, între care unul a fost preşedinte al acestui for al justiţiei europene, un fost preşedinte al Moldovei de peste Prut, respectabili reprezentanţi ai unor ONG-uri şi practicieni ori personalităţi a căror muncă este tot în slujba justiţiei.

Activitatea AMR desfăşurată neîntrerupt şi cu o largă şi prodigioasă reprezentativitate prin preşedinţii săi între care Paul Florea, Maria Coca-Cozma, judecători ai Inaltei Curţi, membri în cele mai înalte instituţii de stat, este un exemplu de devotament, pragmatism şi constanţă în apărarea actului de dreptate, al statutului independent al judecătorului, care nu este un privilegiu de castă profesională, ci o garanţie a cetăţeanului să nu fie vulnerabil.

Parcursul istoric al AMR se contopeşte cu demnitate în parcursul ultimilor 30 de ani. AMR, cu rădăcinile ei din 1933, dăinuie şi în viitor pentru că, până la unu, membrii săi şi-au împlinit datoria, indiferent de vicisitudinile pe care le-a învins, , le-a depăşit, venite de oriunde, inclusiv de la trecătorii miniştri ai Justiţiei între care vă număraţi, modest, şi Dvs, domnule ministru demis .”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat la audierea din comisiile de specialitate, ca replică la criticile asociaţiilor de magistraţi, următoarele: “Am tot respectul pentru asociaţii, pentru membrii lor, dar fără supărare, nu pot fi asimilate cu noţiunea de magistraţi. Nu ştim câţi membri au asociaţiile.

Unii spun mai mult, alţii mai puţini. Dacă vrem să vorbim despre magistraţi, putem să vorbim despre consultarea pe care a făcut-o ministerul Justiţiei cu toate instanţele-acolo, da, putem să vorbim despre magistraţi”. Această declaraţie a fost făcută în contextul în care patru asociaţii ale magistraţilor au susţinut necesitatea existenţei Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare