Ce efecte a avut impunerea carantinei în Italia! România ar putea urma exemplul

Specialiștii vin cu noi vești, referitor la situația Italiei. Impunerea carantinei în plină pandemie a avut un rol semnificativ. 

 

Carantina din Italia pentru combaterea coronavirusului a redus poluarea din nordul ţării, au aratat imaginile satelitare publicate vineri, acesta fiind un nou exemplu al posibilului impact al pandemiei asupra emisiilor, informează Reuters.

”Deşi ar putea fi variaţii uşoare ale datelor din cauza plafonului de nori şi a vremii schimbătoare, suntem încrezători că reducerea observată a emisiilor coincide cu carantina din Italia care conduce la un trafic şi la activităţi industriale mai scăzute”, a declarat Claus Zehner, coordonatorul misiunii satelitare Copernicus Sentinel-5P.

Conform Centrului pentru Cercetări în Domeniul Energiei şi al Aerului Curent din Finlanda, în China emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu un sfert, sau cu 200 de milioane de tone, într-o perioadă de patru săptămâni încheiată pe 1 martie, cantitatea fiind echivalentă cu circa jumătate din cantitatea de emisii din Marea Britanie dintr-un an.

De precizat faptul că, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMC) a anunţat vineri că Europa a devenit epicentrul pandemiei care a ucis 5.000 de oameni la nivel mondial.

 

Vezi și  EXCLUSIV Situație fără precedent în România, din cauza coronavirusului! Gigantul LIDL le spune stop clienților

Dezordine în plină criză cauzată de coronavirus! Poliția a rămas fără săpun

Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare