sursa foto:  Digi24.ro

Ce moșie are Sorina Pintea! Imagini cu domeniul fostului ministru al Sănătății

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, acuzată de luare de mită, a fost pusă, vineri, sub control judiciar, după ce magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) au acceptat contestația față de arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În aceeași zi, jurnaliștii de la Podul.ro au prezentat imagini cu moșia fostei șefe a Sănătății.

Proprietatea din localitatea maramureșeană Băița nu apare în declarația de avere a fostului ministru unde ca proprietăți sunt trecute doar un apartament micuț din Baia Mare și câteva terenuri intravilane deținute împreună cu partenerul său de viață Ovidiu Goga, scrie sursa citată.

Trebuie precizat că, în schimb, în acte, Sorina Pintea a specificat că deține terenul intravilan din Băița, pe care este ridicată casa.

Declarațiile de avere din 2018 și 2019 pot fi consultate AICI și AICI.

Pintea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită, în formă continuată.

Conform procurorilor DNA, „în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică”.

Vezi și EXCLUSIV Ministrul Muncii, ordin pe unitate! Să fie retras (document)

Frații Pavăl dau un nou tun! Investiție de 5 mil.euro într-o nouă afacere

Sistemul și oamenii săi. Revenirea în forță a unui fost general între ficțiune și realitate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare