sursa foto:  playtech.ro

Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va vota, joi, proiectul prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă în situația închiderii temporare a școlilor. El a precizat că PSD are un amendament prin care plata liberelor date să fie decontată din taxele colectate de stat de la firme.

„PSD a făcut un apel repetat la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor pentru ca România să aibă cât mai puțin de suferit din cauza coronavirusului. Până când PNL va înțelege să renunțe la agenda politică personală, cum ar fi consultările pe tema alegerilor locale sau anticipatele, PSD va continua să facă lucruri concretVom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme”, a scris Marcel Ciolacu, marți pe Facebook.

 

Liderul interimar al PSD a mai spus că social-democrații vor susține în Parlament și în administrațiile locale conduse de aleși locali ai partidului „toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus”.

 

„Vom vota în regim de urgență toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale sanitare și asigurarea finanțării acestora. În colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa în dezbatere publică o serie de măsuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus”, a completat Ciolacu.

Camera Deputaților urmează să voteze, joi, proiectul de lege prin care părinţii primesc zile libere plătite, în cazul în care se închid şcolile. Deputaţii caută soluţii pentru a vedea de cine va plăti părintelui salariul.
Există posibilitatea că salariul să fie decontat din impozitele colectate de la angajator sau se pot lua din ajutorul pentru şomaj, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Scenariu cutremurător în privința coronavirusului! Cine ar urma să ajungă să conducă România: ‘Pe perioada stării de urgență’

Se pregătește un nou dosar ‘Ayahuasca 2’. Apar nume de generali

Se apasă butonul de panică! Un specialist avertizează: Va crește numărul cazurilor de coronavirus!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare