sursa foto:  antena3.ro

Cîțu: ‘Jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în pușcărie. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica’

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a lansat acuze dure la adresa social-democraților: ‘A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica și eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunși în spatele declarațiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în pușcărie’.

”Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a declarat Florin Cîţu.

El a explicat că ”scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat ”trompetele” din PSD nu s-au adeverit.

Cîţu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, ”aşa cum spuneau tot felul de profeţi”.
”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (…) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români”, a adăugat ministrul de Finanţe.

El a acuzat ”o campanie orchestrată, plătită” de PSD, arătând că sunt reclame pe online, emisiuni la ”televiziuni prietene”.

”Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a spus el.
Florin Cîţu a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic ”au dat încredere companiilor să meargă mai departe”.

El a susţinut că ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, ”este un succes astăzi”.

Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Citește și:

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Un doctor român, teorie nouă în privința coronavirusului: ‘Ar trebui să ne bucurăm să fie cât mai mulți infectați pe zi’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare