sursa foto:  stiripesurse.ro

Clarificări referitoare la protestul polițiștilor! ‘Unii au dat avertisment, alții au luat bani’

Iulian Surugiu, președintele SNAP, a făcut o serie de clarificări referitoare la protestul demarat de polițiști împotriva Guvernului Cîțu.

Surugiu confirmă informația publicată de Bugetul.ro în urmă cu trei zile, anume că polițiștii dau și amenzi, și avertismente ca formă de protest pe fondul înghețării salariilor de către Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR.

Vezi și EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

„E foarte greu să controlezi 100.000 de polițiști. La ora actuală, vă spun că unii au dat avertisment, alții au luat bani, au aplicat punctele de amendă în bani”, a declarat Iulian Surugiu, președintele SNAP, la România TV.

Bogdan Bănică, președintele executiv al SNPR Decus, a declarat, pentru Bugetul.ro, că, de luni, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi. Aceste avertimente, potrivit lui Bănică, se vor aplica și în cazul obligativității purtării măștii de protecție în aer liber, precum și în sectoarele de Ordine Publică și Rutier. Practic, dacă vă prind polițiștii fără mască de protecție, puteți avea noroc și primi doar un avertisment, nu amendă.

Astăzi este prima zi din calendarul de proteste, în care polițiștii vor aplica cu preponderență sancțiunea cu avertisement.

Am solicitat revizuirea Ordonanței de Guvern nr. 226/2020 prin care au fost înghețate salariile polițiștilor. Întrucât nu am primit niciun răspuns la sesizările și la doleanțele noastre, am stabilit de comun acord cu alte organizații sindicale un calendar de protest, care începe chiar astăzi.

E un calendar etapizat pe trei părți.

Începând cu data de astăzi, colegii mei vor aplica cu preponderență sancțiunea avertismentului, în loc de sancțiunea cu amendă.

 

Din data de 18 ianuarie, dacă revendicările noastre nu vor avea ecou, vom refuza să îndeplinim alte sarcini decât cele pe care le avem în fișa postului, vom refuza să efectuăm ore suplimentare și să asigurăm permanența de la domiciliu.

Dacă nici în urma acestei forme de proteste, revendicările noastre nu vor fi auzite, pe data de 25 pregătim o pichetare, un miting, în fața Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Bogdan Bănică.

Vezi

Florin Cîțu, premierul îngropat în datorii! Suma uriașă pe care trebuie să o returneze șeful Guvernului

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare