sursa foto:  Facebook

Concedieri în masă, în România, în prag de sărbători! Sute de angajați vor fi dați afară

Sute de angajați vor fi concediați chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Firmele au anunțat deja, în mod oficial, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Olt.

Acestea și-au motivat decizia prin faptul că situația din piață le obligă să opereze concedieri colective.

Este vorba de firme din domenii diverse, în total aproximativ 600 persoane riscând să rămână fără loc de muncă, informează Euroolteniainfo.ro.

Cea mai veche firmă de confecții din Caracal a concediat circa 230 de angajați

Conform sursei citate, în Caracal, cea mai veche firmă de confecții a disponibilizat aproape 230 de angajați din cei aproximativ 400, iar intenția ar fi de a lichida activitatea.

Potrivit surselor locale, o altă firmă ar putea cumpăra activele, însă transferul este de durată. Tot o firmă din doemniul confecțiilor, dar din Slatina, a concediat 34 muncitori.

Alte patru firme au anunțat, conform obligației legale, că au în intenție să adopte astfel de măsuri, însă nu s-a trecut efectiv la concedieri.

O firmă de construcții ar putea concedia 100 angajați, o firmă specializată în realizarea de structuri metalice are în plan concedierea a 19 angajați, o firmă de logistică ar putea trimite acasă peste 200 angajați, iar o altă firmă, din domeniul construcțiilor hidrotehnice, de asemenea ar putea face concedieri, fără să fie precizat, deocamdată, numărul persoanelor afectate.

Ce ar urma să primească angajații concediați

Ei au dreptul la indemnizație de șomaj, dacă în ultimele 24 luni anterioare concedierii au lucrat cel puțin 12 luni.

Aceasta pornește de la aproape 600 lei (598 lei)/lună și la aceasta se mai poate adăuga, în funcție de vechimea în muncă, un procent din media salariilor din ultimele 12 luni lucrate.

De asemenea, în funcție de vechime, indemnizația poate fi acordată pe o perioadă curprinsă între șase luni și un an. Șomerii beneficiază de asemenea de posibilitatea de a urma cursuri de calificare, dar și de servicii de mediere prin intermediul AJOFM.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare