rafila

Cum va funcționa noul certificat verde obligatoriu la locul de muncă. Alexandru Rafila: ‘Va fi introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1.5’

Ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a detaliat care sunt criteriile de introducere a certificatului verde COVID-19 la locul de muncă.

 

O să fie tot un certificat electronic pentru că nu avem cum să-l validăm în alt mod. Principiul este următorul: este un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1.5 ori, o creștere medie cu acest indice.

De ce acest indice? Pentru că în vară începând cu data de 5 iulie am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni. Probabil că un astfel de document, probabil, trebuia introdus în luna august şi probabil că în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam situaţia nu mai aveam decesele. Din păcate, atunci filozofia a fost puţin diferită şi în perioadă de creștere (n.r cazuri infectări) s-au introdus relaxări.

Noi am introdus un anumit tip de relaxări într-o perioadă de scădere la nivelul secțiilor şi spitalelor ATI, iar când vom avea o creștere trei săptămâni consecutive vom apela la acest document.

În momentul când avem o perioada de descreștere care nu e condiționată de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită de o anumită incidentă cumulată la 14 zile. Deci e clar că nu trebuie să aștepți să ai multe cazuri sau probleme serioase, e bine să acționezi din timp şi atunci nu ajungi într-o situaţie gravă.

Eu cred că din punct de vedere psihologic, starea asta de alertă prelungită nu a făcut bine pentru că lumea nici măcar nu avea o speranță„, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la Antena 3.

Vezi și:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: ‘Nu se pot face lucrurile care nu s-au făcut un an de zile într-o săptămână’

Alexandru Rafila: ‘Aceste măsuri luate de Guvern trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul angajatorilor și operatorilor economici de diferite feluri cu autoritățile’

Gata cu recompensele pentru vaccinați! Alexandru Rafila: ‘Trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare