sursa foto:  Facebook

Decizie a Guvernului pentru valul 5 al pandemiei! Secretar de stat în Ministerul Muncii: Vom avea șomaj tehnic decontat de stat și în 2022!

Guvernul Nicolae Ciucă a decis astăzi, la sediul Executivului, în cadrul unei întâlniri de lucru, să vină în ajutorul românilor, în condițiile în care valul 5 de coronavirus ne bate la ușă.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a afirmat că, luni, s-a hotărât ca, în cazul în care România va fi lovită de un eventual val 5 al pandemiei, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat.

Aceasta este o măsură menită să asigure sustenabilitatea mediului de afaceri pe timp de pandemie. Așadar, vom avea șomaj tehnic suportat de stat și în anul 2022.

Cristian Vasilcoiu: „S-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat”

„Astăzi, la Guvern, în cadrul unei întâlniri de lucru a cărei temă a fost identificarea de soluții pentru contracararea efectelor unui eventual val cinci al pandemiei s-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat”, a afirmat, luni, Cristian Vasilcoiu.

Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, Guvernul Ciucă urmează să dea o Ordonanță de Urgență în acest sens.

La întâlnirea de lucru de la Guvern au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, șeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, și alții.

Ședința a fost convocată de premierul Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, o ședință, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. La întâlnire au fost invitați să participe miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, precizează, într-un comunicat de presă, Guvernul.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice.

Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța programului de lucru, respectiv șomajul tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

Vezi și Ministerul de Interne sparge sute de mii de euro pe împlicuirea taloanelor de pensii! Banii ajung la firma unui fost director al Poștei Române

Informații esențiale pentru acești români! Vor primi ajutoare de cel mult 4000 de euro

Lovitură cruntă pentru șoferii români! S-au scumpit carburanții

Vești importante! O anumită categorie de angajați va beneficia de salarii mărite

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare