sursa foto:  hotnews.ro

Degeră de frig la -9 grade, dar nu se dă bătut! Organizatorul protestului fermierilor, amenințare directă la adresa Dianei Șoșoacă: “Dacă vine pe aici, o dau afară”

Avocatul Bogdan Petre, organizatorul protestului din Piața Constituției din Capitală, a transmis că este dezamăgit de faptul că protestul său nu i-a adunat pe fermieri și transportatori, subliniind faptul că acesta a fost singurul lucru pe care a putut să îl facă pentru protestatari. De asemenea, Bogdan Petre a spus că dacă Diana Șoșoacă va apărea la protest o va da afară.

 

 

 

Ceea ce se anunța o manifestație de mare anvergură, s-a dovedit a fi un eșec total, în Piața Constituției fiind prezenți decât câteva persoane și un tractor.

Chiar daca afară sunt -9 grade, avocatul Bogdan Petre, organizatorul acestui protest, spune că nu frigul sau gheața de pe jos i-a ținut departe pe fermieri și transportatori, ci propaganda din spațiul public.

Bogdan Petre: O dau afară din Piața Constituției pe doamna Șoșoacă

Organizatorul protestului și-a făcut apariția dintr-o mașină cu drapeluri, declarându-se dezamăgit de faptul că la manifestația pentru care a primit autorizație, nu s-au prezentat nici fermierii nici transportatorii. Acesta a spus că nu va merge să discute cu cei care s-au strâns să protesteze la Afumați.

„Ce să fac acolo? Eu nu pot să le rezolv problemele. Singurul lucru pe care am putut să îl fac a fost să le îndeplinesc dorințele de a fi primiți în București. I-am spus doamnei Șoșoacă cp dacă își face apariția aici, eu o dau afară din Piața Constituției. Mă dezic de ea pe perioada asta de trei zile”, a spus Bogdan Petre

Se încinge o horă în fața Parlamentului

Dacă protestatari nu sunt, și cu un singur tractor, cele câteva persoane adunate în Piața Constituției au jucat o horă pentru a se mai încălzi.

Unul dintre cei sosiți la protest, este un agricultor care a venit din județul Timiș, cu fiul său, crezând că manifestația va fi una care va putea schimba ceva. Împreună cu fiul său, Ioan Stângaci, de 66 de ani, lucrează aproximativ 100 de hectare în comuna Racoviță. Nemultumirile acestuia sunt legate de costurile foarte mari la carburanți, la îngrășăminte și semințe, dar și la prețurile foarte mici la grâne.

Ce se întâmplă la protestul din Afumați

Se numără peste 12 zile consecutive în care protestatarii nu si-au făcut cale de întoarcere spre casă, ci au rămas să își strige oful și nemulțumirile. Sunt fermierii și transportatorii din toate zonele țării, unii cu utilaje agricole, alții cu TIR-uri și remorci. Nu sunt la fel de mulți ca în prima zi, dar cei prezenți spun că viitorul copiilor se află în acțiunile pe care ei le întreprind.

Un fermier din Botoșani spune că se află la Afumați încă din prima zi, fiind prezenți cu el și angajații cu utilajele. Acesta spune că singura problemă pe care o are fermierul în ziua de astăzi, este conducerea acestei țări, datorită faptului că îi tratează cu indiferență.

„Problema e că nu ne-a ajuns cuțitul la os, ci că a trecut mult de os”

Fermierul botoșănean spune că se află în gaură cu două milioane de lei după anul 2023. Acesta cultivă 1.500 de hectare la sudul orașului Botoșani. Acesta cere Guvernului doar condiții de muncă decente, în sensul de a fi lăsați să își facă treaba fără a i se îngreuna procesul prin taxe peste taxe.

„Noi mai putem. Nu știu cât o să mai poată ei. Dar trebuie să înțelegeți că noi am ajuns să ne gândim cum să tăiem la minim costurile pentru următoarea cultură. Fără îngrășăminte, fără nimic suplimentar.  Mai avem noroc de cei care au acceptat să ne dea input-uri încă un an. Apoi vin străinii”, transmite fermierul, conform libertatea.ro

Vezi și: România cere demisia comisarului european pentru Agricultură. Ministrul român: „Nu s-a înţeles un lucru”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare