sursa foto:  romaniatv.net

Despăgubiri uriașe primite de ANRP! Care a fost valoarea și pentru ce anume

Din anul 2014 şi până la jumătatea lunii iulie 2018, foştii proprietari ai caselor naţionalizate au primit titluri de despăgubire în valoare de miliarde de euro de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Veloarea este de 4 miliarde de lei de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), potrivit datelor comunicate de ANRP societăţii de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii.

În această perioadă au fost emise circa 86.000 de titluri de plată. Perioada de plată pentru fiecare dosar în parte este variabilă. Despăgubirile sunt acordate în tranşe, iniţial suma minimă aferentă unei tranşe fiind de 5.000 de lei, pentru ca în prezent aceasta să ajungă la 20.000 de lei.

„Pentru anii 2014, 2015 şi 2016 titlurile de plată au fost emise exclusiv pentru dosarele aprobate de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor până în anul 2011 inclusiv şi pentru dosarele aprobate de Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) în perioada 2013 – 2016 şi în cazul cărora sumele cuvenite au fost stabilite de instanţe judecătoreşti. Pentru anii 2017 şi 2018, tabelul conţine şi titlurile de plată (număr şi cuantum) aferente cererilor formulate de deţinătorii de decizii de compensare prin puncte emise de C.N.C.I. din 2013 şi până în prezent”, a precizat ANRP.

În octombrie 2018, erau aproximativ 25.200 de notificări ale foştilor proprietari şi persoanelor îndreptăţite pentru retrocedarea imobilelor, ce au fost înregistrate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor de peste cinci ani şi nu au fost soluţionate încă.

Timpul la dispoziție  pentru soluţionarea dosarelor este de 5 ani de la data depunerii notificărilor. După împlinirea termenului de 5 ani foştii proprietari pot căuta rezolvare în instanţă, având la dispoziţie un interval de 6 luni pentru a da ANRP în judecată, informează adevarul.ro

Vezi și

S-a găsit ‘ușa’ secretă a lui Klaus Iohannis! Intrarea pe unde i-ar fi primit pe puciștii din PSD

Alertă! Toți românii care stau la casă și la bloc sunt vizați! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac asta

Lovitură fulgerătoare pentru Elena Udrea și Alina Bica! Victor Ciutacu a făcut o dezvăluire grea

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare