sursa foto:  hunedoaralibera.ro

Directorul ANPC, semnal pentru Kaufland, Carrefour și Auchan: Nu invers, prin fel de fel de alte trasee

Directorul ANPC, Paul Anghel, le-a dat un semnal reprezentanților marilor rețele de magazine, precum Kaufland, Carrefou și Auchan.

Reţelele comerciale trebuie să fie cele care bat la uşa producătorilor agricoli români şi nu invers, a declarat, joi, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel, în cadrul Bucharest Food Summit.

„Cu siguranţă producătorul român trebuie respectat în reţeaua de hiper şi supermarketuri din România. Trebuie să se regăsească la raft în toate hiper şi supermarketurile şi să fie o dorinţă a retailerului să vină şi să bată la uşa producătorului, şi nu invers, prin fel de fel de alte trasee”, a afirmat reprezentantul ANPC, în cadrul evenimentului la care au fost prezenţi atât fermieri şi agricultori, cât şi reprezentanţi ai marilor reţele comerciale, precum Carrefour, Auchan şi Kaufland.

„Controlul ar trebui să fie făcut unitar, fie că vorbim de supermarket, hipermarket, fie că vorbim de zonele mici de magazine, fie că vorbim chiar de producătorii mici locali. Din perspectiva producătorului mic, e mai greu să ajungă la ANPC sau la altă autoritate de control să poată fi consiliat, şi de aceea inclusiv în perioada trecută s-a gândit Legea Prevenirii, ca şi un instrument, un first step în a verifica şi a controla, pentru că te duci acolo, îl consiliezi pe respectivul operator economic, şi abia în pasul doi îl şi sancţionezi dacă abaterile sunt repetate. În ceea ce priveşte retailerii, aici ei sunt mult mai aproape: reprezentanţii operatorilor economici mari, preşedintele, secretarii generali ai marilor reţele comerciale vin des la ANPC şi având programe de consiliere, inclusiv la transpunerea anumitor directive europene în legislaţia românească, vin inclusiv cu puncte de vedere vizavi de ce se întâmplă în practică”, a mai spus Paul Anghel.

Vezi și

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare