Doctorul Adrian Marinescu: ‘Aș înlocui lockdownul’

Unul dintre medicii aflați în prima linie în lupta cu Covid-19, Adrian Marinescu, susține că are o soluție alternativă pentru lockdown.

Doctorul Marinescu este de părere că nu ar trebui blocată întreaga țară și nici economia și că ar înlocui lockdownul cu izolarea celor infectaţi cu coronavirus și ar face testare masivă.

„Aş înlocui lockdownul cu lucrurile pe care le presupune izolarea, mă interesează să îi izolez pe cei pozitivi şi acum aş testa cu ce pot, cu PCR şi cu teste rapide, să ajung ca în Marea Britanie cu 300.000 de teste pe zi, nouă ne-ar trebui 150.000 sau 200.000″, a declarat, la Antena 3, medicul Adrian Marinescu.

Doctorul a răspuns şi la întrebarea cât mai rezistă sistemul medical în această pandemie de COVID, având un punct de vedere personal:

„Răspunsul meu este ce măsuri trebuie să iau în mod dinamic ca să nu ajung în punctul în care totul intră în colaps? Un calcul pe hârtie îmi spune că am un anumit număr de infectări într-o zi în Capitală, ştiu ce a fost în ultimele două săptămâni, ştiu ce va fi într-o săptămână-două, e destul de simplu să îmi dau seama de câte locuri am nevoie în mod real, asta se poate face la nivel de statistică: câte spitale, câte locuri la ATI pentru a nu intra într-un colaps peste două săptămâni”.

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de COVID şi 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

Vezi și

EXCLUSIV SPP se pregătește să intervină în caz de dezastre, urgențe și crize! Investiție de peste 3 milioane de euro

Veste mare pentru mii de angajați! Veți primi mii de lei

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare