Dr. Adrian Marinescu, după apariția primelor cazuri de Omicron în România: ‘Putem ajunge în punctul în care din cazuri izolate să avem transmiterea comunitară care să fie accelerată’

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală, a vorbit în premieră despre aparția primelor cazuri de Omicron în România.

Vezi și Inevitabilul s-a produs! Primele cazuri cu Omicron, confirmate în România!

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice, a precizat Ministerul Sănătății.

În acest context, Adrian Marinescu a declarat, la Antena 3, că „putem ajunge în punctul în care din cazuri izolate să avem transmiterea comunitară care să fie accelerată”.

Dacă ne uitam la evoluția din ultimul timp era clar că o să avem şi în România varianta nouă, chiar dacă vorbim de o situaţie controlată. Din fericire sunt persoane care au fost carantinate. Sigur că aşa cum se întâmplă în Europa şi cum se înroșește harta de la un moment la altul lucrurile merg cu o repeziciune care depășește varianta Delta.

E clar că putem ajunge în punctul în care din cazuri izolate să avem transmiterea comunitară care să fie accelerată. Hai să vedem şi partea plină a paharului şi să vedem faptul că atât în Africa de Sud şi cazurile pe care le avem în lume în acest moment sunt forme uşoare. Nu a fost nicio persoană care să decedeze. Cei doi sunt asimptomatici”, a afirmat Marinescu.

Vezi și Șeful Finanțelor, Adrian Câciu, iritat de protestul polițiștilor! ‘Mie mi s-a părut puțin ciudat să spui că nu mai dai amenzi în contextul în care nu primești drepturi salariale’

EXCLUSIV Kaufland elimină culoarul pentru nevaccinați

Informații esențiale pentru proprietarii de mașini! Cum își pot recupera aceste sume de bani de la stat după vânzarea autovehiculului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare