Dr. Virgil Păunescu, cel care a descoperit un vaccin anti-Covid, face un ultim apel către Guvern: ‘Măcar acum, în al 12-lea ceas’

Doctorul Virgil Păunescu, cel care anul trecut anunță descoperirea unui vaccin anti-Covid, face un ultim apel către Guvernul României.

Profesorul Virgil Păunescu, coordonatorul Institutului OncoGen, vorbeşte, într-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO, despre cele întâmplate în ultimul an cu cercetarea sa şi şansele ca România să revină totuşi şi să ajungă să producă un vaccin modern anti-COVID.

Spitalul Universitar din Tübingen, Germania, se află în cercetări avansate pentru un vaccin anti-COVID de generaţia a doua, bazat pe o altă tehnologie faţă de vaccinurile existente pe piaţă în prezent. Este vorba despre aceeași tehnologie pe care se baza vaccinul descoperit de Virgil Păunescu, în 2020.

„Măcar acum, în al 12-lea ceas”

Păunescu a declarat, pentru Știripesurse.ro, că nici acum nu e târziu ca România să dezvolte vaccinul, însă, pentru aceasta, Guvernul României trebuie să aloce fonduri Institutului OncoGen.

Nu e târziu. Tehnologia de la Tübingen nu este 100% identică cu a noastră. Este aceeaşi premisă, aşa cum este Moderna cu Pfizer, care folosesc aceeaşi tehnologie, dar nu este identică. Încă noi rămânem în cărţi, dacă Guvernul se va mişca măcar acum, în al 12-lea ceas. Nu am niciun fel de înţelegere faţă de neîncrederea în cercetarea românească, faţă de neîncrederea în noi.

Trebuie tot timpul să ne confirme unii din străinătate. Asta spune ceva: că toată lumea ştiinţifică românească care este în zonă a tăcut din gură. Ori sunt incompetenţi şi nu au înţeles, ori sunt invidioşi. Factorul politic de acolo şi-a luat informaţia, de la oamenii din consiliul ăsta care se ocupă de pandemie”, a afirmat Păunescu, conform sursei citate.

Vezi și

Răsturnare de situație! Flavia Groșan nu a vindecat 100% din pacienții Covid: Există numeroase persoane care au ajuns în stare gravă la spital

Mare atenție, români! ANAF își focusează atenția asupra veniturilor persoanelor fizice. Care este motivul deciziei

EXCLUSIV Octav Bjoza reacționează la acuzațiile lui Florin Cîțu: ‘Fals grosolan! N-am avut niciodată ceva împotriva vreunei etnii!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare