lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

E oficial! Salariile vor fi majorate- Vezi dacă te numeri printre beneficiari

Vești uriașe! Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni ,decretul pentru promulgarea Legii ce prevede majorarea salariilor pentru o categorie de angajați.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care stabileşte unele majorări salariale pentru o serie de categorii de personal.

Ordonanța prevede modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017, în sensul introducerii unor reglementări privind introducerea acordării, începând cu luna mai, a indemnizației de hrană pentru personalul din universitățile de stat, dar și scoaterea gărzilor din limitarea sporurilor la 30% pentru personalul din unitățile sanitare.

Potrivit legii, inspectorii școlari generali adjuncți, inspectorii școlari de specialitate și inspectorii școlari beneficiază de mărirea salariului cu 20% acordată personalului didactic.

De asemenea, personajul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale beneficiază de creșterea salariului cu 2-%, în baza criteriilor stabilite de cele două ministere.

Personalul didactic din învățământul special și special integrat, precum și din centrele județene de resurse și de asistență educațională beneficiază, de asemenea, de mărirea salariului cu 15%.

Tot luni, Klaus Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi a Legii privind activitatea consulară, potrivit Dcnews.ro.

 

Vezi și:

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare