sursa foto:  rador.ro

Emil Boc: ‘Românii sper să nu cadă în capcana PSD, ca în 2012 și 2016’

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat despre cât de important este ca PNL și USR-PLUS să se înțeleagă, pentru a putea guverna împreună după alegerile din 6 decembrie.

 

„Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Atât PNL, cât și USR sunt de aceeași parte a baricadei și nu trebuie să pierdem esența, fondul. Ambele formațiuni doresc să înlăture PSD de la guvernare și să nu avem în perioada 2020-2024 niciun fel de guvernare PSD care să mai poată bloca modernizarea României.

Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului, cred în acest proiect că va moderniza România. Evident că mai sunt niște alegeri, dar nu trebuie să uităm că suntem de aceeași parte a baricadei și nu în aceeași barcă cu PSD. După mine, asta e cel mai important”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc și-a manifestat apoi speranța că PNL și USR vor reuși să obțină, după alegerile parlamentare, o majoritate suficient de confortabilă încât să poată implementa chiar și reforma constituțională: „Sper ca PNL să-și continue seria de reușite electorale. Ar trebui și va câștiga și parlamentarele și sper să o facă cu un scor convingător.

Mai sper ca parterii de la USR să aibă un scor care să ne permită o guvernare majoritară, care să ne permită să facem adevăratele forme ale României chiar și reforma constituțională pentru care avem nevoie de două treimi. Românii sper să nu cadă în capcana PSD, ca în 2012 și 2016. Nu mai merge guvernare (PSD) de trei ani în care faci dezmăț, și apoi vin alții să facă curățenie, și apoi iar te prezinți la vot să spui că PSD e curat ca lacrima. Nu trebuie să mai cădem în această capcană. (…) Viitorul României e în UE”.

Emil Boc: O colaborare cu PSD ar distruge credibilitatea proiectului PNL – USR/PLUS

Emil Boc a comentat și situația de la Timiș, acolo unde PNL și USR-PLUS încă nu au ajuns la un acord de colaborare pentru a forma majoritatea în Consiliul Local și în Consiliul Județean.

Despre neînțelegerile care încă persistă la nivelul Timișului, între PNL și USR-PLUS, Boc a susținut: „Dragostea-i cu năbădăi la început. Eu sunt convins că se va reuși la Timișoara ce se va reuși, probabil, și după 6 decembrie la nivel național, anume o guvernare PNL-USR ca nucleu central al viitorului Guvern.

Eu nu cunosc particularitățile de la Timișoara, dar am văzut că dl Nica, președintele PNL Timiș, a semnat propunerea de protocol. Eu vreau să cred că nu va fi niciodată o colaborare cu PSD, pentru că asta ar distruge credibilitatea proiectului nostru. Altfel, negocierile sigur că sunt deschise. Timișoara poate da tonul la nivel național, de ce nu?”

Totodată, Emil Boc a catalogat ca fiind „o mare greșeală” perspectiva de a avea PSD ”la butoane” încă patru ani: „Nu cred că PSD ar trebui să aibă un cuvânt de spus în conducerea acestui minunat oraș. Cred că Timișoara, precum Clujul, are o altă orientare, alt ADN. Noi cu USR suntem în competiție politică, dar adversarul nostru e PSD. Ne batem pentru a aduce mai multe voturi pe partea Dreaptă. Cred într-o colaborare pe termen lung”.

La rândul său, Domnic Fritz, primarul USR-PLUS ales al Timișoarei, a pus acent pe nevoia de a combade nu doar PSD-ul, ci și pesedismul în toate formele sale.

Întrebat dacă sunt șanse ca PSD să profite de disensiunile dintre PNL și USR-PLUS pentru a câștiga teren și influență în luarea deciziilor atât la nivel local, cât și la nivel central, Fritz a explicat: „Depinde de voința noastră fermă: dacă vrem să ne luptăm nu doar cu un partid, ci, de fapt, cu metehnele lui, dacă vrem să luptăm cu PSD sau cu pesedismul în toate formele lui. Cred că semnalul transmis, de exemplu, de Timișoara pe 27 septembrie arată foarte clar că oamenii s-au săturat de politicieni care privesc și nu fac, de incompetenți, de ipocrizie”.

Fritz a explicat apoi că a dat ultimatum PNL pentru a veni cu o decizie privind eventuala colaborare cu USR-PLUS în plan local deoarece situația epidemiologică din Timișoara nu permite să se tragă de timp foarte mult: „În situația cu viceprimarii și vicepreședinții, PNL trebuie să explice cum vor să formeze majoritatea cu noi fără să votăm și viceprimarii și vicepreședinții. În Consiliul Local și în Consiliul Județean mai sunt doar două alte partide: Pro România și PSD. Dacă PNL nu vrea să voteze cu noi viceprimarii și videpreședinții 1 – 1, atunci să explice pe cine vor să voteze sau cum înțeleg ei un parteneriat. Deci sunt un pic nedumerit”, a declarat Emil Boc, informează B1.ro

Citește și:

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare