sursa foto:  https://evz.ro

Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

Radioul public are de-a face cu niste salarii de lux la care unii doar visează, iar pe lângă acest lucru bugetul este mic și audiențele scad pe zi ce trece.

Acum aproximativ două luni, după ce un reprezentant al radioului public ne-a spus, neoficial, că salariul unui consilier al șefului SRR tocmai a fost majorat de la 9.000 la peste 16.000 de lei pe lună, iar șeful radioului public, Georgică Severin, câștigă aproape 30.000 de lei pe lună.

Libertatea a cerut Societății Române de Radiodifuziune, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, grila de salarizare, pe funcții. Cât câștigă Președintele Director General, consilierii săi, membrii Comitetului Director, membrii Consiliului de Administrație și șefii direcțiilor.

La o lună, fix în ultima zi a termenului legal, SRR a răspuns: nu ne pot oferi aceste date pentru că Regulamentul GDPR protejează datele cu caracter personal, plus că aceștia au citat o decizie a Curții Constituționale din 2006, care prevede că salariul individual nu reprezintă interes public. Curții Constituționale din 2006, care prevede că salariul individual nu reprezintă interes public. Numai că SRR n-a precizat și că aceeași decizie a CCR prevede că, în cazul instituțiilor publice, „bugetele sunt publice, iar cheltuielile, inclusiv cele cu salariile, sunt tot publice„.

„Solicitările și precizările dvs. suplimentare au fost analizate și pe baza celor constatate s-a ajuns la concluzia că posturile pentru care solicitați informațiile fac identificabile persoanele titulare”.

Așadar, s-a aflat că  șeful SRR cumulează două salarii: unul de Președinte (echivalent cu salariul de ministru – 11.000 lei pe lună) și altul de Director General (echivalentul a 5 salarii medii din SRR, conform unei decizii interne – 12.000 lei), iar pe lângă salariu, se mai adaugă primele cu ocazia sărbătorilor, diurnele și deplasările, ca la final să ajungă la aproape 30.000 de lei pe lună, spun surse din SRR.

Consilierii lui Georgică Severin sunt la fel de bine răsplătiți și primesc, potrivit acelorași surse, în jur de 9.000 de lei brut pe lună. Un caz special este Mihaela Kaitor, consilier de management la Cabinetul Președintelui Director General (PDG), fostă secretar general în Ministerul Culturii și considerată mâna dreaptă a lui Georgică Severin.

PDG poate modifica orice salariu, o data la 6 luni și i-ar fi dat o majorare salarială consilierei sale, în urmă cu aproximativ două luni, astfel încât a ajuns la aproximativ 16.000 de lei.

În declarațiile de avere, care au fost actualizate în iunie 2018, a fost găsit un paradox și anume că membrii Consiliului de Administrație, ajunși acolo la propunerea partidelor din Opoziție sau a Administrației Prezidențiale, au declarat venituri salariale în medie de 30.000 de lei pe primele șase luni ale anului, alții care au fost numiți la propunerea PSD, au sprit de  160.000 de lei, pe aceeași perioadă, informează libertatea.ro

Vezi și

Protestatarii #Rezist au dat alarma, după ce Rareș Bogdan a părăsit Realitatea TV! Cine va mai fi interzis la postul lui Cozmin Gușă

Avertisment pentru toți românii! Operatorii de telefonie mobilă trag un semnal de alarmă

Surpriză! Cine este Mircea Drăghici, propunerea PSD la Ministerul Transporturilor și ce avere are acesta

 

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare