sursa foto:  cotidianul.ro

Lovitură de teatru! Ce s-a aflat despre fabrica pe care o lăuda premierul Viorica Dăncilă – „Afirmația este falsă”

Lovitură de teatru în privința unei fabrici lăudate de premierul Viorica Dăncilă! Într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu, la România TV, prim-ministrul a dat exemplul unei fabrici care a făcut investiții în România și a creat noi locuri de muncă.

V. Dăncilă: Este cel mai mic șomaj care s-a înregistrat vreodată în România. Și întrebarea care se pune este cum s-a redus. Pentru că a început să se investească în România. Am început să producem în România.

V. Ciutacu: Ce? Ziceți-mi și mie.

V. Dăncilă: Investiții… să vă dau un exemplu. BSH din Germania a făcut investiții în România, ceea ce presupune… Este una din firmele care a (sic!) făcut investiții în România, ceea ce presupune crearea de locuri de muncă. Investiții în capacități productive.”

Jurnaliștii de la Europa FM au verificat autenticitatea declarației și au conchis că afirmația doamnei Viorica Dăncilă că BSH e una din firmele care au investit în guvernarea PSD într-o fabrică în România creând deja noi locuri de muncă este FALSĂ.

Potrivit sursei citate, investitorii germani de la BSH sunt  interesați să deschidă o fabrică de electrocasnice, la Simeria, în Hunedoara. Cât de departe s-a ajuns după discuții de aproape un an? Primarul din Simeria, Emil Rîșteiu, a anunțat că de-abia în 2020 va fi gata noua fabrică de 110 milioane de euro a BSH Hausgeräte GmbH.

Emil Rîșteiu: Investitorii  achiziționat terenul și noi am emis certificatele de urbanism și pentru construcția efectivă.

Reporter: Deci până în acest moment s-a cumpărat terenul.

Emil Rîșteiu: Da. Și s-au făcut pași pe proiectare. 

Reporter: S-au făcut și angajări?

Emil Rîșteiu: Nu, nu. Acum se lucrează la proiectarea investiției, urmează anul acesta și anul viitor să se facă construcția și să intre pe producție abia în 2020”.

Vezi și Giganții americani au primit undă verde! Pot începe proiectul de peste un miliard de euro, care vizează România

EXCLUSIV! Se solicită demiterea concurentului de la „Chefi la cuțite”! Unde ar fi lucrat, de fapt, Miklos Tolnai

EXCLUSIV! Reacția pe care a avut-o „militarul erou” de la „Chefi la cuțite”, după ce MApN l-a demascat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare