sursa foto:  www.a1.ro

Femeile pot deveni preoți?! Ultimele noutăți de la Papa Francisc

Sunt religii care permit femeilor să fie preoți, cum ar fi de exemplu cea Luterană, motiv pentru care Papa Francisc a fost nevoit să răspundă din nou întrebărilor legate de această temă. Prezent într-o vizită în Suedia, suveranul pontif a susținut o conferință de presă marți chiar  la bordul avionului care îl transporta înapoi la Roma, informează Reuters.

Papa Francisc a declarat  că el crede că interdicţia impusă de Biserica Catolică potrivit căreia femeile nu pot deveni preoţi este definitivă, iar acest lucru nu se va schimba niciodată.

Vezi și ȘOC! Trump câștigă ALEGERILE prezidențiale din SUA – sistemul care nu greșește

O reporteriţă din Suedia a făcut observaţia că liderul Bisericii Luterane, care l-a întâmpinat pe Papă în Suedia, este o femeie – Antje Jackelen – şi l-a întrebat pe pontif dacă Biserica Catolică ar putea permite femeilor să devină preoţi în următoarele decenii.

”Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a avut ultimul cuvânt clar pe această temă, iar acest lucru rămâne definitiv”, a precizat Francisc.

Papa s-a referit la un document din 1994 al lui Ioan Paul al II-lea care a blocat posibilitatea ca o femeie să devină preot, precizează sursa citată.

Vezi și Putin, ACUZAȚII fără precedent la adresa americanilor

Reporteriţa a insistat, întrebând dacă acest lucru nu se va schimba niciodată, iar Francisc a răspuns: ”Dacă citim cu atenţie declaraţia Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, ea se îndreaptă către această direcţie”.

Potrivit Bisericii Catolice, femeile nu pot deveni preoţi deoarece Iisus şi-a ales apostoli doar din rândul bărbaţilor.

În luna august, Papa Francisc a numit o comisie de analiză asupra rolului femeilor diacon în perioada creştinismului timpuriu, alimentând speranţele că femeile vor avea pe viitor un cuvânt mai important de spus în cadrul Bisericii Catolice, potrivit Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare