sursa foto:  cotidianul.ro

Fiul lui Dumitru Buzatu, despre plicurile ridicate de procurori: ‘Bani de pe cireșe, bani de pe porci. Crescuse tata niște porci’

Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, a dezvăluit ce au ridicat procurorii Direcției Naționale Anticorupție din casa baronului de Vaslui.

Potrivit lui Tudor Buzatu, procurorii DNA au luat plicuri cu bani din casa tatălui său. Proveniența sumelor e notată pe toate plicurile: bani de pe cireșe, bani de pe porci.

Fiul lui Dumitru Buzatu a mai explicat, pentru Libertatea, că tatăl său a crescut niște porci și de acolo avea suma care se afla în plicul notat corespunzător.

Procurorii au ridicat sume foarte mici de bani, sume de la firma tatălui meu, care se aflau în biroul firmei, gen bani de pe cireșe, bani de pe porci. Niște sume de genul sutelor sau miilor de lei. Toate notate cu proveniența.

Au ridicat câteva mii de lei în total, dar defalcate, erau cu plicuri scrise. Scria bani de pe cireșe și suma se afla în plic. Bani de la porci și suma se afla în plic, crescuse tata niște porci”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Tudor Buzatu.

Din casa lui Buzatu au mai fost ridicate două laptopuri.

„Un laptop funcțional și un laptop stricat aparținând firmei tatălui meu care are sediul social și sediul fizic în anexa agricolă de la Mărășeni”, a mai spus Buzatu Jr.

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, despre averea șefului CJ Vaslui: ‘Știu cum se duce la prășit, la strâns fân’

Întrebată dacă este posibil ca terenurile, imobilele și autoturismele care apar în declarația de avere a lui Dumitru Buzatu să fie cumpărate din veniturile unui bugetar, Gabriela Crețu a răspuns la Digi24: „Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea. Nu verific declarațiile de avere ale președintelui CJ. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument ca să spun că nu.

Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân și la…deci nu cred că sunt din alte surse. Dar nu văd de ce mă întrebați pe mine, că repetați fixat aceeași eroare pe care…Nu știu, că nu i-am urmărit…până la un moment dat, până ce am divorțat legal când….am ținut să ne clarificăm situația, care era clară de multă vreme, că nu eram împreună”.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după a fost prins în flagrant în timp ce lua o mită de 1,25 milioane lei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare