sursa foto:  stiripesurse.ro

Florin Cîțu, mesaj tranșant: ‘Eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru aceste alocații, în condiții de criză’

Premierul Florin Cîțu a precizat că mărirea de 20% a alocațiilor pentru copii este ”una semnificativă” în actuala situație de criză economică.

„Anul acesta alocaţiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, anul trecut, salariile au crescut în medie cam cu 3%, cele în sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante. Eu cred că o creştere de 20% este una semnificativă şi pentru aceste alocaţii, în condiţii de criză”, a afirmat Florin Cîţu, chestionat vineri la Parlament despre subiect.

Întrebat mai departe dacă nu pot fi majorate alocaţiile pentru copii la rectificarea bugetară, în contextul în care vor fi făcute economii la buget, premierul a răspuns: „Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică şi avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o şi ne ţinem de această strategie”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat că în prezent bugetul prevede majorarea alocaţiilor în două etape, una la finalul anului trecut şi alta la începutul acestui an. „În momentul de faţă avem un proiect de lege în Parlament şi în funcţie de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi şi alte majorări”.

Senatoarea PSD Gabriela Firea preciza că a fost dat un vot împotriva amendamentului PSD la bugetul de stat privind majorarea alocaţiilor pentru copii în comisiile de muncă ale Parlamentului.

Potrivit amendamentului PSD creşterea alocaţiilor pentru copii este prevăzută astfel: pentru copiii de la 2 ani până la majorat – de la 214 lei la 300 lei, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi, de la 427 lei la 600 lei, conform news.ro.

Citește și:

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare