sursa foto:  Facebook

Florin Roman, dezvăluiri din interior: ‘L-am contactat pe premierul Florin Cîțu. Acest termen expiră la sfârșitul lunii ianuarie’

Deputatul Florin Roman trage un important semnal de alarmă în privința întârzierii normelor de aplicare pentru Ordonanța de Urgență care prevede acoperirea echivalentului a 20% din cifra de afaceri între 2019 și 2020, pentru agenții economici care activează în domeniul HoReCa.

Parlamentul de Alba a dezvăluit că a vorbit cu premierul Florin Cîțu, care l-a asigurat că „banii respectivi sunt prinși in buget, iar după ce vom avea bugetul adoptat vom avea sursa de finanțare și normele de aplicare”.

Anul 2020 a fost cel în care mulți dintre cunoscuți, prieteni sau chiar membri din familie, care activează în domeniul HoReCa, nu s-au mai gândit la prosperitate, ci la asigurarea unui trai decent, la plata datoriilor, a salariilor sau chiar salvarea muncii de o viață.

Zilele trecute am avut o întâlnire cu reprezentanți din domeniul HoReCa, care mi-au adresat următoarea întrebare:

❗️De ce întârzie normele de aplicare pentru OUG care prevede acoperirea echivalentului a 20% din cifra de afaceri (diferența dintre 2019 și 2020)?

Ca să vă faceți o idee despre ce este vorba, statul va suporta 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri înregistrată de companiile de pe segmentul HoReCa în 2020 faţă de 2019.

Practic, statul e dispus să acopere 20% din pierderile înregistrate în 2020 de societăţile care activează în HoReCa.
Așa cum am spus, nu voi înceta să caut răspunsuri, sens în care l-am contactat pe premierul Florin Cîțu, care a răspuns astfel:

„Banii respectivi sunt prinși in buget, iar după ce vom avea bugetul adoptat vom avea sursa de finanțare și normele de aplicare”.

❗️Totodată, ieri am înaintat o interpelare și către ministrul Economiei, având în vedere că același act normativ prevedea obligația Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la publicarea Ghidului, în termen de 30 de zile.

Acest termen expiră la sfârșitul lunii ianuarie, de aceea am solicitat să îmi răspundă care este motivul acestor întârzieri și care este termenul pentru aplicarea efectivă a acestei OUG.”, scrie, pe Facebook, Roman.

Ordonanța de Urgență prevede ajutoare totale de 500 milioane euro – circa 2,4 miliarde de lei – pentru sectorul HoReCa până la 30 iunie 2021.

Actul inițiat de Ministerul Economiei prevede că firmele din domeniu pot primi de la bugetul de stat 20% din diferența de cifra de afaceri între 2019 și 2020, ca un ajutor pentru a trece peste dificultățile aduse de pandemia de coronavirus.

Vezi și

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare